MTK: az új stadion előtt felavatták Sándor Károly szobrát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.20. 10:59
null
Sándor Károly szobra az MTK új stadionja előtt (Fotó: <a href="http://mtkbudapest.hu/hirek/felavattuk-sandor-karoly-szobrat/2016-11-20-04-05-10#86614">mtkbudapest.hu</a>)
A szombati MTK–Debrecen (1–1) NB I-es mérkőzést megelőzően az Új Hidegkuti Nándor Stadion előtt felavatták Sándor Károly szobrát.

A 75-szörös válogatott csatárt a stadion bejárata előtt életnagyságban ábrázoló szobor a népszerű Csikar halálának első évfordulójára, 2015 szeptemberében készült el, és mostanáig Agárdon, a róla elnevezett akadémia épülete előtt állt. Amint az ünnepségen elhangzott, már akkor az volt a cél, hogy Boros Péter szobrászművész alkotása az MTK Budapest új stadionjának elkészülte után kerüljön a mostani végleges, méltó helyére – számolt be róla az mtkbudapest.hu.

Ez szombaton történt meg, néhány nappal az egyesület megalakulásának 128. évfordulója után. A bajnoki előtt megtartott avatón Deutsch Tamás klubelnök beszédében hangsúlyozta, Sándor Károly nemcsak az MTK drukkereinek, hanem minden magyar szurkolónak a kedvenc labdarúgója és példaképe is volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik