Moniz: Mi kezdeményeztünk, ez ezután is így lesz

Vágólapra másolva!
2012.08.26. 08:37
null
Ricardo Moniz szeretne stílusos csapatot faragni a Ferencvárosból (fotó: Korponai Tamás)
Szombaton négy mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó NB I 5. fordulója. A nap talán leginkább várt találkozóján a Budapest Honvéd 2–0-ra győzött a Ferencváros vendégeként, azaz a kispestiek továbbra is őrzik veretlenségüket, míg a zöld-fehérek kispadján vereséggel mutatkozott be az új vezetőedző, Ricardo Moniz. A holland szakember szerint csapata határozatlan volt a kapu előtt, de egyébként is van még mit javítani az együttes játékán, ám a győztes hadvezér, Marco Rossi is kritikusan nyilatkozott csapata teljesítményéről a találkozó után. Mindez és további edzői nyilatkozatok a szombati mérkőzések után!



FERENCVÁROS–BUDAPEST HONVÉD 0–2

„Minden edző győzni szeretne, ahhoz azonban be kell tudni fejezni az akciókat. Nekünk volt négy-öt helyzetünk, de látszik, a kapu előtt egyelőre hiányzik belőlünk az egyébként a gólszerzéshez elengedhetetlen önbizalom – mondta a rosszul sikerült bemutatkozás után Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője. – Aztán persze hátul is szervezettebbé kell válnunk, kommunikálni kell a játékosoknak, nagy hibát követtünk el ugyanis az első gól előtti szögletnél. Mi kezdeményeztünk, de ez ezután is így lesz, szeretnénk stílust teremteni a Ferencvárosban.”

„Hektikus hét volt, minden tiszteletem a távozó Détári Lajosé, a kedd még teli volt emóciókkal. Aztán rohanásba kezdtünk, ennyire tellett eddig, ma kiderült, mi hiányzik a futballunkból. Egy-két játékost szeretnénk még igazolni” – összegezte az eddigi, FTC-nél töltött napokat a holland szakember.

„Néhány napunk még van az átigazolási időszakból. De a legfontosabb, hogy szeretnénk domináns futballal kirukkolni, labdabirtoklásra épülő focit játszani, ami persze gólokkal is párosul. A Fradiban érezhetően nagy a nyomás, de ezt el kell viselni” – tette hozzá.

A Honvéd trénere, Marco Rossi a győzelem ellenére kritikus volt csapatával. „El kell ismerni, hogy a Ferencváros jobban futballozott, főleg az első félidőben. Mi túl sokat tartózkodtunk hátul, a védekezéssel törődtünk inkább, pedig szerettem volna, ha többet támadunk, több helyzetet alakítunk ki. Az eredmény persze tetszik.”

„Az a baj, hogy ha nincs nálad a labda, nem tudsz lehetőséghez jutni. Márpedig ezen a napon a Fradi birtokolta a labdát. A játékosaimtól ebből a szempontból többet vártam. Az elmúlt hétvégén volt tizenkét helyzetünk, most csak három, abból viszont berúgtunk kettőt. A Fradinak volt vagy öt-hat, neki azonban ezúttal nem jött össze. Sosem azt kérem a játékosaimtól, hogy csak védekezzük ki a meccset. De van, hogy így alakul egy összecsapás. Ne felejtsük el viszont, hogy a Ferencváros jó csapat, jó játékosok alkotják, láttam az Újpest ellen is, azt a rangadót is megnyerhette volna.”

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–PÉCSI MFC 1–1

A Kaposvár a mérkőzés nagy részében emberhátrányban futballozva végzett döntetlenre a Pécs ellen, a körülmények fényében Prukner László, a Kaposvár edzője is elégedett volt az egy ponttal.

„Aki ma pályára lépett, emberfeletti teljesítményt nyújtott, hiszen kánikulában kellett futballozni. Az egyéni hibáink sokba kerültek, hiszen a Pécs vezetést szerzett, és kettős emberelőnybe került, azonban a végén tizenkilencre lapot húztunk, és pontot szereztünk. A bekapott gólt kommunikációs hiba okozta, ami pedig Bojan Vrucina kiállítását illeti… Nos, ha valóban ütött, akkor az komoly fegyelmezetlenség. Vagyis valóban magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, ráadásul nemcsak erre a mérkőzésre, hanem az elkövetkezendő fordulókra is” – nyilatkozta Prukner.

A túloldalban természetesen jócskán maradt hiányérzet. „Mit mondjak akkor, amikor olyan találkozót játszottunk, amelyet gólokkal kellett volna megnyernünk? A cseréink rosszul sültek el, ráadásul most már hétről hétre úgy veszítünk pontokat, hogy képtelenek vagyunk megfelelően koncentrálni. Sajnos, a rutinos labdarúgóink sorra rossz döntéseket hoznak, és így a megnyert meccseket veszítjük el, vagy adjuk döntetlenre” – mondta csalódottan Supka Attila.

„Az igaz, hogy az elmúlt héten öt pontot is elveszítettünk, azonban én úgy láttam, a Ferencváros és az MTK elleni mérkőzéseinkben is több volt, mint amit végül elértünk. Akár tíz ponttal is többünk lehetne, ám amíg kihagyjuk a helyzeteinket és nem futballozunk fegyelmezetten, addig elmaradnak a győzelmek.”

GYŐRI ETO–KTE-PHOENIX MECANO 5–1


„Már az első percben megszerezhettük volna a vezetést, aztán szerencsére ott folytattuk a mérkőzést, ahol elkezdtük, sok lehetőségünk volt, úgy érzem, az első félidőben háromnál is több gólt szerezhettünk volna. A fordulás után némi zavar támadt a pályán, de gyorsan rendeztük a sorokat, újabb helyzeteket alakítottunk ki, és két gólt is lőttünk. Azt hiszem, senki sem panaszkodhat a mai játékunk láttán, de most kell szerénynek maradni, és tovább dolgozni” – nyilatkozta az ETO fölényes győzelmét követően Pintér Attila vezetőedző, aki végre annak is örülhetett, hogy a győriek értékesítették a büntetőt.

„Sajnos eddig kihagytuk a tizenegyeseket, de tudjuk, csak az hagyhatja ki, aki odaáll. A többiek sem lőtték rosszul, de Koltai Tamás szerencsére most belőtte. Akkor rossz szériában voltunk, most remélem, ez változott” – mondta Pintér.

„Rendezni kell a sorokat, és noha ezen a napon látszólag megsemmisítő vereséget szenvedtünk, ne feledjük, egy nagyszerű Győr otthonában kaptunk ki. Megbeszéljük a dolgokat, és koncentrálunk a következő mérkőzésre. Hozzáteszem, az sem lesz sétagalopp, a Pécs otthonába látogatunk. A félidőben azt kértem a srácoktól, hogy legyen tartásunk, szűkebben védekezzünk, ez ideig-óráig működött. Sőt, szépítő gólt is lőttünk. Abban a periódusban remekül játszottunk, egyébként sajnos nem” – ismerte el az összecsapást követően Török László, a KTE vezetőedzője.

DIÓSGYŐRI VTK–SIÓFOK 2–1

„Nekünk is vannak titkaink, amit nem szívesen mondanék el – mondta Sisa Tibor, a DVTK edzője arra reagálva, hogy miként sikerült a szünet után megfordítani a Siófok elleni bajnokit. – Néhány játékosom visszafogottan futballozott, de a fordulást követően nagy igazságtalanság lett volna, ha nem nyerjük meg a mérkőzést.”

„A sereghajtó Siófok az életéért küzdött, amire nem győztem felhívni játékosaim figyelmét a héten. Biztos voltam benne, hogy ellenfelünk nem engedi csak úgy rugdosni a gólokat, és alaposan megnehezítette a dolgunkat. Próbáltunk támadni, nyomás alatt tartani a siófoki védelmet, aztán gólt kaptunk, mert a szabadrúgásnál néhányan szundikáltak kicsit. Nem akarom a Siófok teljesítményét kisebbíteni, de a góljukhoz mi kellettünk igazán.”

Horváth Károly, a Siófok szakmai igazgatója szerint elsősorban a kispad jelentette a különbséget a két csapat között. „A beívelt labdákkal sajnos nem tudtunk mit kezdeni, a hazai csapat jól játszotta meg ezeket a helyzeteket. Irigylem kollégámat, hogy minőségi cseréket tud a pályára küldeni, én ezt nem tehetem meg. Ő úgy változtat, ahogy akar, én meg úgy, ahogy tudok. A játékoskeret mindent meghatároz. Én kevésbé tudok váltani, mint más edző, ezért állunk a tabella végén. De van még néhány nap az átigazolási szezonból, bízom benne, hogy tudunk erősíteni” – mondta Horváth Károly.

AZ ÁLLÁS
1. Budapest Honvéd 5 4 1 9–4 +5 13
2. MTK Budapest 5 3 2 8–3 +5 11
3. Győri ETO 5 3 1 1 12–9 +3 10
4. Diósgyőri VTK 5 3 1 1 6–4 +2 10
5. DVSC-Teva 4 3 1 9–5 +4 9
6. Haladás 4 2 2 8–3 +5 8
7. Videoton FC 4 2 1 1 4–3 +1 7
8. Kaposvári Rákóczi 5 2 1 2 5–6 –1 7
9. Pécsi MFC 5 1 3 1 5–5 0 6
10. Ferencváros 5 1 2 2 6–6 0 5
11. Újpest FC 5 1 1 3 6–8 –2 4
12. Egri FC 5 1 1 3 5–8 –3 4
13. MVM Paks 5 3 2 7–9 –2 3
14. Lombard Pápa FC 4 2 2 2–7 –5 2
15. KTE-Phoenix Mecano 5 2 3 5–11 –6 2
16. Siófok 5 1 4 4–10 –6 1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik