MLSZ: szektorbezárással büntették az FTC-t és a Kazincbarcikát is

2022.10.28. 11:49
null
Be kell zárnia a B3-as szektort a Groupama Arénában az FTC-nek a következő hazai mérkőzésén (Fotó: Nemzeti Sport)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága összevont eljárás után a Groupama Aréna „B3-as” szektorának lezárásával büntette az FTC-t a Kecskemét elleni idegenbeli és a DVSC elleni hazai mérkőzésein történt, a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekmények miatt, emellett a zöld-fehérek pénzbüntetést is kaptak. A FEB az NB II-es Kazincbarcikát is szektorbezárással büntette a ZTE elleni Magyar Kupa-mérkőzésen történt rasszista megnyilvánulások miatt.

„A FEB összevont eljárás alapján a DVSC-t a Budapest Honvéd elleni és az Újpest elleni hazai és az FTC elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
A FEB összevont eljárás alapján az FTC-t a Kecskemét elleni idegenbeli és a DVSC elleni hazai mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és rasszista megnyilvánulás) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet 1 soron következő hazai NB I-es férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésén a Groupama Aréna „B3” szektorának a lezárását.
A FEB összevont eljárás alapján a ZTE-t a Vasas elleni idegenbeli mérkőzésén a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
A FEB összevont eljárás alapján a Budapest Honvédot a DVSC elleni és a Puskás Akadémia elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és konkrét személyre sértő kifejezés használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
Magyar Kupa
A FEB az Ajka–Újpest FC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszköz használata, tárgyak játéktérre történt bedobása, valamint az asszisztens és egy hazai játékos lelocsolása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
A FEB a Bódva-völgyi TE-MTK Budapest mérkőzéssel kapcsolatban a Bódva-völgye TE-t a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményért (pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
A FEB a Kazincbarcika-ZTE mérkőzéssel kapcsolatban Kazincbarcikát a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményért (rasszista megnyilvánulás) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet 1 soron következő hazai Magyar Kupa-mérkőzésén a Kolorcity Aréna „B2” szektorának a lezárását”
olvasható a fegyelmi bizottság határozatában.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek