MLSZ: befutottak az Újpest–FTC meccsért „járó” büntetések is

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.02.24. 19:22
null
Hosszú idő után először vett részt az Újpest és az FTC szurkolótábora is a derbin, mindkét fél komolyabb pirotechnikai bemutatóval tette emlékezetessé a találkozót – ez pedig az MLSZ fb figyelmét sem kerülhette el (Fotó: Szabó Miklós)
A Debreceni VSC és a Kisvárda beszámolója után a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja közzétette a február 24-i fegyelmi bizottsági ülésen hozott határozatok teljes listáját is. Az Újpestet és a Lokit egyaránt három meccs miatt büntették meg.

 

A Kisvárda és a Debrecen mellett az Újpest és a Ferencváros sem úszta meg a pénzbüntetést az MLSZ fegyelmi bizottságának csütörtöki ülésén. Mint a szövetség honlapja fogalmaz, a lila-fehérek esetében összevont eljárásban vizsgálták az FTC elleni derbi, a Gyirmót és a Fehérvár elleni mérkőzéseken történteket. Végül az a határozat született, hogy „a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszközök használata és tárgyak bedobálása), valamint az Egészségvédelmi protokollra vonatkozó előírások megsértéséért pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.”

A Ferencváros esetében „az Újpest elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésen a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz használata)” miatt járt a büntetés.

Az MLSZ honlapja ebben az idényben már nem közli a pénzösszegeket, a Debrecen honlapján csütörtök délután megjelent cikkből viszont tudjuk, hogy a Lokit, az Újpesthez hasonlóan három meccs összevont „eredményeként” 350 ezer forint, a Kisvárdát – szintén a klubhonlap tájékoztatása szerint – két meccs miatt 200 ezer forint befizetésére kötelezték.

A további határozatokról itt olvashat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik