MLSZ: a Honvéd és a DVSC pénzbüntetést kapott szurkolói rendzavarás miatt

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.26. 11:12
null
Szurkolói rendbontás miatt büntetett az MLSZ (Fotó: Dömötör Csaba)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága pénzbüntetésben részesítette az NB I-ben szereplő Budapest Honvédot és a Debreceni VSC-t. A másodosztályú Siófok szektorbezárást kapott szurkolói rasszista megnyilvánulása miatt.

 

„A FEB összevont eljárás alapján két sportszervezetet, a Honvédot a DVSC és a Paks elleni hazai és az Újpest elleni idegenbeli bajnoki mérkőzései kapcsán a szurkolói által elkövetett rendzavarásaiért, valamint a DVSC-t, a Honvéd elleni idegenbeli és az Újpest elleni hazai bajnoki mérkőzései kapcsán a szurkolói által elkövetett rendzavarásaiért és mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért pénzbüntetésben részesítette” – áll az mlsz.hu közleményében.

A Debreceni VSC a hivatalos honlapján jelezte, kétmillió forintot kell fizetnie büntetésként. A hajdúsági klub közölte, vizsgálja a fellebbezés lehetőségeit.

A szövetség tájékoztatójából az is kiderült, hogy az NB II-es Siófoknak a következő hazai bajnoki találkozóján le kell zárnia az F-szektort a nézők elől, mert a Vasas elleni meccsen szurkolói rasszista módon nyilvánultak meg.

A fegyelmi bizottság augusztus 25-i határozatait ide kattintva elolvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik