MK: Mátyus és Jagodics szerint Lanzafame viselkedése elfogadhatatlan

Vágólapra másolva!
2020.02.13. 07:06
null
A szombathelyiek csapatkapitánya szerint Davide Lanzafame viselkedésével az egész meccsen probléma volt (Fotó: Török Attila)
Elszabadultak az indulatok a Honvéd–Haladás Magyar Kupa-mérkőzés után, Káprály Mihály játékvezető az 1–0-s hazai sikerrel záruló összecsapást követően Jagodics Márkot, a szombathelyiek csapatkapitányát, valamint a honvédos Kálnoki-Kis Dávidot is kiállította a perpatvar miatt. A meccs után az M4 Sportnak adott interjúban a vendégek vezetőedzője, Mátyus János, valamint csapatkapitánya is elmarasztalta a rutinos kispesti Davide Lanzafamét.

„Huszonkét férfi volt a pályán, illetve néhányan a kispadon is – reagált a mérkőzést követő indulatok elszabadulására az M4 Sportnak Mátyus. Nem szívesen mennék bele, ami itt a legvégén történt… Hogy a magyar labdarúgás befogadott egy máshonnan kivetett játékost, és megüti a játékosomat, ez nem elfogadható. Majd ezt nyilván a megfelelő plénum meg fogja ítélni, ez nem fér bele szerintem. Belefér az, hogy a játékosok néha egymásnak esnek verbálisan, szólnak egy-két nem odavaló szót, de ez talán túlzás volt.”

„Sajnos
Lanzafame azegész mérkőzésen hát… nem túl szépen viselkedett szegény Szekér Ádámmal. Egy tizenhét éves (csak a tényszerűség kedvéért, Szekér már 18 éves – a szerk.) srácról van szó, először játszott ilyen stadionban, először játszott tévés mérkőzésen. Én úgy gondolom, hogy egy rutinos játékosnak, egy külföldi játékosnak ezt kezelnie kéne. Az, hogy ő a mérkőzés után odamegy a fiatal sráchoz, felpofozgatja és fogja a nyakát, az nem fér bele. Én mint csapatkapitány odamentem, megvédtem. [Kálnoki-Kis] Dávid odajött szétszedni az embereket, ez már egy utózöngéje a dolognak. Nyilván ez jogos kiállítás, mert én odamentem. Ezért vállalom a felelősséget. De az, hogy ő ezt megcsinálja… – nem tudom, 29-30 évesen, nem tudom, hogy hány éves (valójában már a 33-at is betöltötte a napokban – a szerk.). Egy rutinos, nagyon jó játékos, hozzáteszem, de az, hogy ezt itt megcsinálja egy tizenéves fiatallal, akitől mi azt akarjuk, hogy a magyar futballt előrevigye, az nem normális dolog” – mondta ezt már Jagodics Márk, a szombathelyiek csapatkapitánya.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BUDAPEST HONVÉD–HALADÁS 1–0 (0–0)
Illovszky-stadion, 1809
néző. Vezette: Káprály Mihály (Buzás Balázs, Medovarszki János)
HONVÉD: Tujvel – Kálnoki-Kis, Kamber, Niba – Mezgrani, Nagy G. (Hidi, 66.), Banó-Szabó, Gazdag (Aliji, 66.), Kukoc – George (Moutari, 73.), Lanzafame. Vezetőedző: Giuseppe Sannino
HALADÁS: Gyurján M. – Tóth D., Jagodics M., Németh M., Bosnjak – Szekér – Schuszter (Illés B., 81.), Holdampf, Jancsó A. (Farkas II B., 66.), Rácz F. – Szalay (Tóth-Gábor, a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Kukoc (1–0) az 57. percben
Kiállítva: Kálnoki-Kis, Jagodics M. (mindkettő dulakodásért) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Giuseppe Sannino:
– Nehéz meccsen vagyunk túl, de a továbbjutási esélyekről nem beszélek. Nem vagyok jós, nem tudom, mire lesz elég az egygólos győzelem, egyelőre a visszavágó helyett a hétvégi bajnokival akarok foglalkozni. Ami a meccset illeti, a végeredmény mellett még annak örülhetünk, hogy néhány játékosunk hosszabb kihagyás után ismét játszott, valamint sikerült kapott gól nélkül lejátszani a párharc első felvonását.
Mátyus János: – Vereség után ritkán gratulál az edző a saját csapatának, most mégis ezt teszem, mert fegyelemmel, lelkesedéssel és szenvedéllyel futballozva eltüntettük a két csapat közti különbséget. A szívemben mindig ott lesz a Honvéd, azt viszont elfogadhatatlannak tartom, hogy a lefújás után az egyik kispesti játékos hátulról megütötte a tizennyolc esztendős futballistámat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik