MK: Márkvárt édesapja emlékének ajánlották a győzelmet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.05. 09:51
Hiába szerzett Felcsúton egygólos előnyt a DVTK, 3–0-s mezőkövesdi sikerével a Puskás Akadémia jutott a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe. A mérkőzés után Poór Patrikkal, Hegedüs Lajossal és Bacsa Patrikkal beszélgettünk.

A Puskás Akadémia védője, Poór Patrik azzal kezdte, hogy saját maga és csapata nevében a győzelmet Márkvárt Dávid elhunyt édesapja emlékének ajánlotta.Poór Patrik azzal kezdte, hogy saját maga és csapata nevében a győzelmet Márkvárt Dávid elhunyt édesapja emlékének ajánlotta.

„Reméljük, előbb-utóbb minden rendeződni fog Dávidéknál. Mentünk érte is, mert Dávid nagyon fontos játékosunk. Ebből is tudtunk erőt meríteni, és végig hittünk abban, hogy meglehet a továbbjutás."

Ahogy meg is lett, de a második félidőben ehhez szükség voltHegedüs Lajos bravúrjaira is.

„Örülök, hogy a Videoton elleni bajnoki után megint megúsztuk kapott gól nélkül, de ez nemcsak az én teljesítményemen múlt, kellettek hozzá a védők is. Reméljük, hogy ebből erőt merítünk a folytatásra. Kell a lendület a bajnokságra, meg most már a kupát is szeretnénk megnyerni."

A diósgyőriek támadója, Bacsa Patrik nem volt ennyire derűlátó.

„Nagyon csalódott vagyok, nem így terveztük. Szerettünk volna elmenni a kupadöntőig, és azt is megnyerni. Nagyon rosszul játszottunk az elején, nagy hibák voltak, illetve egy tizenegyest nem adott meg nekünk a bíró. Talán, ha azzal egy–egy, más lett volna, de magunkban kell keresni a hibát. Kettő–nulla után sokkal jobbak voltunk, úgy kellett volna végig futballozni, és akkor mi nyerünk, nem pedig az ellenfél. Nem tudom, ilyenkor mi történik a csapattal, ám mennünk kell tovább, s a Haladás ellen javítani."

Parázs meccset vívott a két csapat, Poór Patriknak például Ugrai Rolanddal volt az első félidőben „összezörrenése".

„Nem akartam sérülést okozni neki. Keményen odamentem, Roland felvette, egyből bocsánatot kértem. Szerintem ez benne van, ugyanúgy fogunk beszélni egymással ezek után, ahogy eddig is."

Most már azonban előre tekint: Hegedüshöz hasonlóan kupadöntőről és a bajnokságban szerzett pontokról álmodozik.

„Tudjuk, hogy ez a csapat többre hivatott. De nem szabad elbízni magunkat két meccs után, hanem folytatnunk kell ezt a játékot."

Pintér Attila a mérkőzés után

Bódog Tamás különös sajtótájékoztatója



MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
DIÓSGYŐRI VTK–PUSKÁS AKADÉMIA 0–3 (0–1)
Mezőkövesd,
1750 néző. Vezette: Farkas Ádám (Szert Balázs, Szécsényi István)
DVTK: Antal – Nagy T. (Bacsa, 54.), Lipták, Brkovics, Tamás M. – Sesztakov (Óvári, 82.), Hasani, Busai (Vela, 69.), Ugrai – Joannidisz, Szarka. Szakmai igazgató: Bódog Tamás
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedüs L. – Poór, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski – Zsidai, Balogh B. – Molnár G., Knezevic (U. Diallo, 84.), Perosevic (Radó, 88.) – Henty (Prosser, 87.). Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Perosevic (0–1) a 40., Knezevc (0–2) a 49., Henty (0–3) a 85. percben
Az első mérkőzés végeredménye: 1–0 a DVTK javára.
Továbbjutott: a Puskás Akadémia 3–1-es összesítéssel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik