MK: Debrecenben sem fogunk bunkerfocit játszani – Schindler

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.20. 07:46
Bátor támadófutballal igyekezett megnehezíteni a DVSC dolgát az FC Ajka a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Az NB III-as csapat nagyon közel volt ahhoz, hogy döntetlennel utazhasson a debreceni visszavágóra, ám kikapott 3–2-re. A találkozó után Schindler Szabolcs vezetőedző és a sarokkal gólt szerző Illés Dávid értékelt az NSO Tv-nek. 







„Az eredmény miatt csalódott vagyok, de ha azt nézem, hogy mi NB III-as csapat vagyunk, büszkének kell lennem – mondta Schindler Szabolcs, az FC Ajka vezetőedzője. – Futballozni szerettünk volna, próbáltunk játszani, és ebből sok mindent megvalósítottunk. A védekezésünkbe becsúszott néhány hiba, amit egy olyan csapat, mint a DVSC, kihasznál. Ebben a meccsben benne volt akár a győzelem is, nem sikerült, de megmutattuk, mit tudunk. Amíg a remény él, nem adunk fel semmit, Debrecenben is olyan csapattal állunk fel, amely futballozni akar, nem fogunk beállni bunkerbe, játszani szeretnénk.”

Az ajkaiak mestere külön kiemelte, nagy megtiszteltetés számukra, hogy csaknem telt ház előtt játszhattak az Ajkai Sportcentrumban. A mérkőzésen látványos gólt szerző Illés Dávid elárulta, azért a bajnokikon nincsenek ennyien.

„Nagyszerű volt a hangulat, az lenne a jó, ha a jövőben minden bajnokinkon is ilyen szurkolást kapnánk. A gólomról szólva, hirtelen jött a beadás, sarkaztam, másképpen nem is tudtam volna kapuba juttatni a labdát, ez volt a legjobb megoldás. Lehet, hogy ez volt az eddigi legszebb gólom.”

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FC AJKA–DEBRECENI VSC 2–3
(0–0)
Ajka, 3000
néző.Vezette:Bogár Gergő (Becséri Gergely, Baghy Csaba)
AJKA:
Horváth D. – Köles, Pákai (Csaba D., 85.), Kovács G., Csemer – Kenderes – Csizmadia Z., Illés D. (Molnár T., 77.), Horváth P., Nagy E. (Pavlitzky, 72.) – Nagy K.Vezetőedző:Schindler Szabolcs
DVSC:
Kosicky – Cikos, Kinyik, Mészáros N., Barna Sz. – Damásdi (Bárány, 81.), Kuti, Pávkovics, Nagy K. (Jovanovic, 55.) – Zsóri (Pintér Á., 65.), Takács T.Vezetőedző:Herczeg András

Gólszerző: Takács T.(0–1) az 59.,Illés D.(1–1) a 61.,Kuti(1–2) a 64.,Kenderes(2–2) a 73.,Pintér Á.(2–3) a 91. percben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik