MK: „A Fradival két győztes döntőt játszottam, remélem, most jön a harmadik”

Vágólapra másolva!
2019.04.18. 08:59
A Magyar Kupa elődöntőjének második mérkőzésén a Budapest Honvéd az NB II-es Soroksárt fogadta a párharc első mérkőzésén. Az élvonalbeli csapat sokáig nem talált fogást ellenfelén, ráadásul amikor végre a második félidőben megszerezte a vezetést, a Soroksár nem adta fel, és sikerült az egyenlítés. Végül az utolsó percekben csak kicsikarta a győzelmet a Honvéd, de nyugodt nem maradhat a visszavágó előtt. A találkozó után a kispestiek részéről Holender Filippel és Danilóval, illetve a soroksári gólszerzővel, Gyömbér Gáborral is beszélgetett az NSO Tv stábja.

A Budapest Honvéd gólt szerző csatára, Holender Filip sajnálja a kapott gólt.

„De ilyen a futball. Így is jó eredményt értünk el egy nagyon jó csapat ellen, amelyik nem véletlenül jutott el az elődöntőbe. A jövő héten tovább kell jutni.”

Videónkban Holender arról is beszél: utolsó kispesti szezonjában az NB I-es gólkirályi cím vagy a kupagyőzelem fontosabb számára.

A soroksári egyenlítő gólt szerző Gyömbér Gábor bízik benne, hogy a visszavágón is eredményesek lesznek.

„Remélem, legalább egy gólt szerzünk, és azzal tovább is lehet menni. Nehéz mérkőzés volt, nagy fölényben játszott a Honvéd, az nem vitás. Sokat dolgozott a csapat, jól védekeztünk. Talán azt is tudom mondani, hogy helyzet nélkül rúgtak két gólt. Ugye volt egy szöglet, illetve egy rossz kapuskirúgásunk, amiből jött a kontra. Most néztük vissza a srácokkal a videót, talán még les is volt, de nem vagyok benne biztos. Nagyon sajnálom, hogy a végén kaptuk ezt a gólt, jobban örültünk volna az egy-egynek, de majd a jövő héten megpróbálunk kozmetikázni és továbbjutni.”

Gyömbér egyébként már kétszer is játszhatott kupadöntőben a Ferencváros színeiben – erről is mesél az NSO Tv-ben.

Danilo beállásával nagyot lendített a kispestiek támadójátékán, Holendert ő hozta kihagyhatatlan helyzetbe.

„Nagyon nehéz meccs volt. Azért jöttek ide, hogy a végéig harcoljanak, és nagyon keményen fognak játszani otthon is. Nagyon koncentráltunk erre a meccsre, hogy gólokat lőjünk, előnyt harcoljunk ki és ezt meg is csináltuk, de még jobban kell koncentrálni a második meccsen.”

A brazil támadó videónkban kifejti: mitől lehet ennyire jó szezonja Holendernek.

„Óóó, Kispest Honvéd” – az ultrák letették voksukat a névváltoztatás mellett?

MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
BUDAPEST HONVÉD–SOROKSÁR2–1 (0–0)
Budapest,
Új Hidegkuti Nándor Stadion,1929néző.Vezette:Iványi Zoltán
HONVÉD:Horváth A. – Batik, Kamber, Kálnoki-Kis – Mezgrani (Lovric, a szünetben), Nagy G., Heffler T., Ben Hatira (Danilo, a szünetben), Uzoma – N'Gog (Tischler, 69.), Holender.Vezetőedző:Supka Attila
SOROKSÁR:Kovács Dániel – Molnár, Gárdos (Orosz, 67.), Gyömbér, Bor – Huszák, Tamási (Csernik, 67.) – Kundrák (Korozmán, 81.), Derekas, Lőrinczy – Erdélyi.Vezetőedző:Lipcsei Péter
Gólszerző:
Holender (57.), Kálnoki-Kis (87.), ill. Gyömbér (76.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik