Miriuta maga engedte el segítőit, de a végsőkig kitart - interjú

Vágólapra másolva!
2015.04.01. 07:58
null
Amikor Miriuta megérkezett a győri pályára, volt, aki azzal fogadta: „Lesz meccs szombaton?” (Fotó: Szabó Miklós)
Egy cél lebeghet a Quaestor-botrány miatt súlyosan megrendült anyagi helyzetű Győri ETO FC játékosai előtt: becsületesen végigjátszani a bajnokságot, mondja Miriuta László, a kisalföldiek trénere. A vezetőedző a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta: nem hívta a Dinamo Bucuresti, de nem is menne – a kolozsvári CFR-től szerződtetett kollégáit viszont ő engedte el a klubtól, mivel „nem akarja, hogy még egyszer belelépjenek ugyanabba a folyóba.”

– Könnyen bejutott a sporttelepre?
– Persze – indította a Nemzeti Sportnak adott interjúját Miriuta László, a Győri ETO vezetőedzője csapata keddi edzését megelőzően. – Hogy a hatóság lefoglalta a stadiont, nem befolyásol minket. Ugyanúgy edzünk ezekben a napokban, mint a múlt héten vagy két hónapja. Amikor megérkeztem a pályára, volt, aki azzal fogadott: lesz meccs szombaton? Hogyne lenne már! Nem létezik, hogy ne lépjünk pályára a Kecskemét ellen! Nem létezik, hogy ne fejezzük be a bajnokságot! Jelen helyzetben nem is lehet más célunk, mint becsületesen lejátszani a hátralevő meccseket.

(...)

– Hogy bírja?
– Aggódom, hogy mi lesz, ugyanakkor attól már nem kell tartanom, hogy az idegeskedés miatt kihullik a hajam... Komolyra fordítva, bírom, mert bírnom kell. Bírom, mert nem hagyhatok cserben senkit. Bírom, mert mindig is lojális voltam a klubjaimhoz. Az ETO különben is az egyik szerelmem, nem véletlen, hogy visszatértem. És nem azért jöttem vissza, hogy az első adandó alkalommal lelépjek.

– Vagyis nem lesz a Dinamo Bucuresti edzője?
– Dehogy leszek! Olvastam a hírt, csakhogy engem nem hívtak Bukarestből. De ne is hívjanak sem onnan, sem máshonnan, maradok Győrben.

– Meddig?
– A bajnokság végéig mindenképp. Sőt, hosszabb távra tervezek. A szerződésem további két évig érvényes, szeretném kitölteni. Amíg valaki nem áll elém azzal, hogy köszönjük, Laci, ennyi volt, kizárólag az ETO foglalkoztat.

– A játékosok hogyan viselik a kialakult helyzetet?
– Ahogy látom rajtuk, nehezen. Főleg fejben. Ugyanakkor minden tiszteletem az övék. Az öltözőben és a pályán csak a futballra koncentrálnak. Igazi karakterek. Gerinces fiúk, tartják magukat. Holott nem tudni, mikor kapják meg a következő fizetést, márpedig a számlákat valamiből rendezni kell. Az elmúlt időszakban sokat beszélgettem velük, megegyeztünk abban, hogy együtt megyünk végig az úton. Szerencsésnek vallhatom magam, hogy ilyen játékosaim vannak. Otthon bizonyára rágódnak rajta, mi lesz velük, ám itt, a pályán ez nem téma. Onnantól fogva, hogy felveszik a szerelést, pusztán a foci létezik számukra. Hétfőn is jól meghajtottam őket, mégis szenzációsan melóztak.

– Három kollégája ellenben már nem dolgozik az ETO-nál.
– Én engedtem el őket – természetesen sportigazgatónkkal, Szasa Sztevanoviccsal egyeztetve. Abban maradtunk, hogy az előttünk álló két hétben nem kell részt venniük az edzéseken. Előző klubjuknál, a CFR-nél is hiába vártak a jussukra, nem akartam, hogy még egyszer belelépjenek ugyanabba a folyóba. Reményeim szerint nem végleg váltunk el, ha minden visszatér a régi kerékvágásba, visszavárjuk őket.

MIKOR BESZÉLT LEGUTÓBB MIRIUTA TARSOLY CSABÁVAL, ÉS MIT ÍGÉRT NEKI? LÁT-E KIUTAT A KIALAKULT HELYZETBŐL? A TELJES INTERJÚT KERESSE A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik