Magyar Kupa: motiválja az MTK-t a Puskás Arénába jutás

B. L., K. Zs.B. L., K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.03.10. 11:39
null
Kata Mihály a Loki ellen is bemutathat látványos mozdulatot (Fotó: Dömötör Csaba)
Az MTK Budapestet motiválja, hogy az előző idényben elszalasztott döntős szereplést ezúttal kiharcolja a labdarúgó Mol Magyar Kupában – ehhez első lépésként szerdán le kellene győznie a Debreceni VSC-t.

 

Csaknem kilenc év telt el azóta, hogy az MTK a DVSC-vel csapott össze a Magyar Kupában: 2012. május 1-jén a Puskás Ferenc Stadionban megrendezett fináléban találkoztak a felek, míg szerdán a Nagyerdei Stadionban, a sorozat negyeddöntőjében mérkőznek meg. A kék-fehérek a fájó emlékű meccs (a rendes játékidő 3–3-mal végződött, tizenegyesekkel a Lokié lett a serleg) óta nem jutottak a döntőbe, pedig az előző idényben közel voltak hozzá, ám a Honvéd búcsúztatta őket a négy között.

(Érdekesség, hogy a két csapat 2012-es Magyar Kupa-találkozóján abból a szempontból fordított volt a „szereposztás”, hogy akkor a DVSC volt NB I-es és az MTK másodosztályú, míg most a fővárosi kék-fehérek szerepelnek az élvonalban, és a debreceniek NB II-esek – a szerk.)

„Nekünk az első osztályú tagság megőrzése a legfontosabb, de a kupára is nagy hangsúlyt fektetünk   – mondta lapunknak Kata Mihály, az MTK 18 éves középpályása. – Az előző évadban majdnem túljutottunk az elődöntőn, s megtapasztaltuk, milyen érzés a Puskás Arénában játszani. Motivál minket, hogy ismét eljussunk odáig, jelentős céljaink vannak. Nem szabad, hogy megtévesszen minket a Debrecen szereplése a másodosztályban: erős csapat, vezeti a tabellát, minőségi játékosok alkotják a keretét. Hogy mást ne említsek, Dzsudzsák Balázs is ott játszik, az ő képességeiről testközelből is megbizonyosodhattam tavaly ősszel, amikor nálunk edzett. A Debrecen hasonló cipőben jár, mint mi az előző évadban, éppen ezért nem hiszem, hogy egyértelmű esélyesek lennénk, szoros meccsre számítok.”

A Debrecenhez kapcsolódó hír, hogy igaznak bizonyult a Nemzeti Sport minapi értesülése: a Loki az idény végéig szerződtette Ugrai Rolandot. Az ötszörös válogatott támadó december közepén közös megegyezéssel bontotta fel szerződését Kispesten, azóta nem volt klubja, s ha a papírjai rendben lesznek, ott lehet az MTK elleni keretben.  

EGÉSZSÉGES ÖNBIZALOMMAL KÉSZÜL A LOKI
„Egészséges önbizalommal és nagy várakozással tekintünk az MTK elleni kupameccsre. Megtiszteltetés számunkra, hogy a legjobb nyolc csapat között egyedüli másodosztályúként vehetünk részt – idézi a házigazda DVSC hivatalos honlapja a debreceni csapat edzőjét, Toldi Gábort. – Ez kiváló erőfelmérő lesz a számunkra, hisz az NB I-ben is kiemelkedő és jó futballt játszó csapat az MTK. A labdarúgóinktól stabil csapatjátékot várok el, ezen a találkozón mindenki megmutathatja a valódi értékeit. Ennek szellemében jó mérkőzésre számítok, amelyen, bízom benne, maximális partnerei tudunk lenni a kék-fehéreknek.”

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Szerda
14.30:
Mol Fehérvár–Budafoki MTE (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
15.00: Kisvárda Master Good–Zalaegerszegi TE FC – élőben az NSO-n!
17.30: Debreceni VSC (NB II)–MTK Budapest (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Kedden játszották
Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1(0–1, 1–1, 1–1)– 11-esekkel 5–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik