Leonardo: Egyetlen célja lehetett, hogy „kivégezzen”

Vágólapra másolva!
2013.05.15. 06:53
null
Leonardo úgy véli, Strestík elvette a legnagyobb boldogságot az életében (Fotó: Borsi Gergely)
A 2012–2013-as NB I-es labdarúgó-bajnokságban immár tizenegyedszer diagnosztizáltak az orvosok töréssel végződő sérülést – a vasárnapi, bajnokavatást hozó meccsen a Ferencváros játékosa, Leonardo szenvedett szárkapocscsont-törést a győri Marek Strestík szabálytalansága nyomán. Az MLSZ által öt hónapra eltiltott Strestík nyilvánosan bocsánatot kért, ám a hosszú hónapokra kidőlt Leonardo haragja nem csitul: úgy véli, előbb kellett volna gondolkodnia a vele szemben szabálytalankodó játékosnak... A brazil légiós Borsi Gergelynek adott exkluzív interjút.



– Megbocsátott?

– Nem – vágta rá Leonardo Vitor Santiago, a Ferencváros harmincéves brazil támadója, akinek a vasárnapi Győri ETO elleni bajnokin tört el a szárkapocscsontja, miután Marek Strestík hátulról rácsúszott.

– Miért nem?
– Visszanéztem az esetet százszor, ezerszer, és semmi nem indokolta a megmozdulást. A labda még csak a közelben sem volt. Rettentően haragszom, rendkívül mérges vagyok Marek Strestíkre, nagyot csalódtam benne. Egyetlen célja lehetett, hogy „kivégezzen”. Sikerült.

– Mit szólt a győri futballista bocsánatkéréséhez?
– Azt, hogy előbb kellett volna gondolkodnia. Vajon belegondolt-e abba, hogy mindketten a lábunkkal, a futballal keressük a kenyerünket? Vajon belegondolt-e abba, hogy ha durván rám csúszik hátulról, sérülést okozhat, a következő fél évben mankóval járhatok, kórházról kórházra mehetek különféle kezelésekre? Nem hinném.

– Vigasztalhatatlan?
– Marek Strestík elvette tőlem a legnagyobb boldogságot az életben. A labdarúgást.

MIKOR ÉS HOL MŰTIK LEONARDÓT? MI BOSSZANTJA A LEGJOBBAN A BRAZILT? SZERETNÉ-E FOLYTATNI PÁLYAFUTÁSÁT A FRADIBAN, MIUTÁN HOSSZABBÍTÁSI AJÁNLATOT KAPOTT? KERESSE A NEMZETI SPORTBAN A TELJES INTERJÚT AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL, VAGY TÖLTSE LE AZ E-ÚJSÁGOT!

LEONARDÓVAL SZEMBEN ELKÖVETETT SZABÁLYTALANSÁGOK
szabálytalanság száma sárga lapot érő piros lapot érő játékperc
Győri ETO 4 1 80
MVM Paks 4 2 63
Videoton 3 90
DVTK 7 90
Siófok 3 2 89
Haladás 9 90
Eger 1 76
Bp. Honvéd 4 90
Újpest 13
Össz.: 35 Össz.: 4 Össz.: 1 Össz.: 681
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik