Labdarúgás: Puskás-szobrot és róla elnevezett pályát avattak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.23. 18:58
null
Puskás Ferencről elnevezett pályát is avattak Isztambulban (Fotó: Ruzsa István)
Alig egy hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy az ausztráliai Melbourne-ben egész alakos Puskás-szobrot avattak fel egy helyi magyar-ausztrál üzletember, Bélteky Róbert jóvoltából, s máris egy törökországi Puskás-szobrot is felavattak.

 

 

A vasárnapi ünnepségen ott volt többek között Gajda Péter, Kispest polgármestere, Hiller István, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Salih Kenan Sahin, Pendik polgármestere. Isztambul ázsiai részén, Pendikben létesült játszó- és sportpark Török-Magyar Barátság Park néven, amely a testvérváros, Budapest XIX. kerülete, vagyis Kispest bemutatására is vállalkozik. Információs táblák készültek Kispestről és Magyarországról, a Törökországban is népszerű Pál utcai fiúkról, de lesz itt embernagyságú Rubik-kocka, és igen, Puskás-szobor is.

Kristóf Lajos fotó- és szobrászművész készített már Puskás-portrét, amely a kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola aulájában látható, és a KÖKI Terminál mellett is az ő alkotását koszorúzza meg minden évben a kispesti önkormányzat. Most egy új Puskás-mellszobrot készített a török testvérvárosnak.

Felavatták a Puskás Ferenc-szobrot Isztambulban (Fotó: Ruzsa István)
Felavatták a Puskás Ferenc-szobrot Isztambulban (Fotó: Ruzsa István)

A mű leleplezésére vasárnap került sor, a művész maga is ott volt az ünnepségen, amelyen ezer török vendég is részt vett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik