Labdarúgás: Már az orvosok is kezdtek lemondani rólam – Mészöly Kálmán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.05. 11:13
Mészöly Kálmán, a Vasas legendás labdarúgója a Borsnak elárulta, tavaly úgy érezte, hogy még az orvosok is lemondtak róla. A 77 esztendős ikon viszont hozzátette, most már szerencsére jobban érzi magát.

„Szerencsére egyre jobban érzem magam. Tavaly, amikor a sportújságíró-közgyűlésen a MLSZ életműdíját átvehettem, már-már úgy éreztem, sikerült túljutnom a betegségen, de azt követően jött a feketeleves. Három hónap kórház, három különböző klinikán, és bár senki nem mondta, úgy vettem észre, hogy még az orvosok is kezdtek lemondani rólam. De szerencsére most már javul az állapotom” – mesélt Mészöly Kálmán. „Szerencsére egyre jobban érzem magam. Tavaly, amikor a sportújságíró-közgyűlésen a MLSZ életműdíját átvehettem, már-már úgy éreztem, sikerült túljutnom a betegségen, de azt követően jött a feketeleves. Három hónap kórház, három különböző klinikán, és bár senki nem mondta, úgy vettem észre, hogy még az orvosok is kezdtek lemondani rólam. De szerencsére most már javul az állapotom” – mesélt Mészöly Kálmán.

„A szívemmel és a vérnyomásommal volt probléma, de hála Merkely Béla professzornak, sikerült talpra állítania. Először nem zárták ki a műtét lehetőségét, de utána gyorsan javult az állapotom, és így ma már szó sincs sebészi beavatkozásról.”

„Kaptam egy olyan vitamint, amelynek segítségével egyre jobban éreztem magam. Egyedül a mozgás, ami még problémát jelent, pedig az orvosok a lelkemre kötötték, hogy az már fél gyógyulást jelent. Jártam Géza fiam erősítőtermében, de aztán feladtam.”

Mészöly Kálmán elárulta, hogy élőben, a Groupama Arénában tekintené meg a magyar labdarúgó-válogatott Horvátország elleni Eb-selejtezőjét, s szurkol a gárdának, mert „úgy látja, ez a csapat megérdemli a buzdítást”.

Mint ismert, Mészöly Kálmán a 2018-as év elején az MLSZ életműdíját vehette át az Év Sportolója Gálán. A színpadon büszkén, elérzékenyülve anekdotázott, majd nem sokkal később kórházba került. A vizsgálatok során kiderült, szívinfarktuson esett át, és egyre rosszabb állapotba került. A hírek meglehetősen aggasztóak voltak. Az egykori világválogatott kisebbik fia, Mészöly Géza többször nyilatkozott az állapotával kapcsolatban: sokáig a János Kórházban kezelték, majd átkerült egy második kerületi egészségügyi intézménybe, abban a reményben, hogy ott megerősödik.

A pozitív fordulat helyett jött az újabb sokkoló diagnózis: súlyos gyomorpanaszok miatt műtétre van szükség! Ekkor Mészöly Kálmán a László Kórházba került, ahol áprilisban megoperálták, azóta saját otthonában gyógyul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik