Kisvárda: Gosztonyi András pótolta az érettségi vizsgáit

Vágólapra másolva!
2020.05.15. 07:58
Gosztonyi András közel a harminchoz pótolta az érettségi vizsgáit, amelyeket pályafutása miatt diákként elhalasztott.

Bár a Kisvárda Master Good játékosai is két hete közösen készülnek a bajnokság folytatására, néhány nappal korábban – az edzések mellett – a 29 esztendős Gosztonyi András figyelmét egyéb feladatok is lekötötték: érettségi vizsgát tett.

Gosztonyi András leérettségizett (Fotó: Koncz György)
Gosztonyi András leérettségizett (Fotó: Koncz György)

„A matematika nehezebben ment, de a nyelvtan és irodalom mellett a történelem és az angol nyelv sem okozott problémát – kezdte Gosztonyi András. Diákként, tizenhét évesen előrehozott érettségivel csak földrajzból vizsgáztam, aztán elkerültem az agárdi Sándor Károly Akadémiára, ahol persze volt oktatás, de rövid időn belül már együtt készülhettem az MTK felnőttkeretével, ehhez viszont minden hétköznap vonatoztam Agárdról a fővárosba, edzések után meg vissza. Képtelenség volt megoldanom a tanulást, s bár később is próbálkoztam, bizonyos idő után elévülnek az iskolai évfolyamokban töltött évek, ezért a mostani érettségi előtt a tizedik osztálytól kezdve meg kellett ismételnem az évfolyamokat is.”

A futball mellett természetesen levelező szakon folytatta tanulmányait, a múlt heti vizsgákat pedig a Kisvárdához közeli Anarcson, a Czóbel Minka Általános Iskolában írta meg egy vadőr és még számos, általában a labdarúgónál idősebb ember társaságában.

„Később mindenképpen edzőként dolgoznék, amelyhez feltétlenül szükséges az érettségi, s hogy az évfolyamok pótlása miatt ne akkor tékozoljak majd el három évet az életemből, jobbnak láttam minél előbb lezárni az iskolát. Nem bántam meg.”

A vizsgákat követően Gosztonyi András szusszanhatott egyet, de ettől a héttől ismét a labdarúgásra koncentrál.

„Annál is inkább, mert szombaton végre edzőmérkőzést játszunk, s mivel a Debrecen ellen tizenegykor és délután egykor is pályára lépünk, vélhetően valamennyi kerettag kap kilencven percet. Mondanom sem kell, mindenki mennyire várja már a hétvégét. Szokatlan lesz, hogy az összes bajnokink zárt kapus, de a klub megtette és megteszi a szükséges óvintézkedéseket, szóval most már folytatódjon a bajnokság, menjünk ki a pályára és futballozzunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik