Kecskemét: részletezték, miért jó együttműködni az MTK-val

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.18. 17:53
Az MTK és a Kecskemét csütörtöki egyezségéből a KLC-KTE utánpótlása és felnőttcsapata is profitálhat – erről beszélt Török László, a kecskeméti labdarúgóklub utánpótlás-igazgatója a kesport.hu-nak.

„Sok időnk nem volt arra, hogy siránkozzunk, miután tudomásunkra jutott, hogy nem lesz első osztályú csapata Kecskemétnek a nemzeti bajnokságban – idézi a regionális honlap Török Lászlót. – azonnal kerestük a megoldást, mi legyen a kimenet az utánpótlás számára, mert ugye egy megyei első osztályú csapat nem jelent nagy motivációt. Több csapat is számításba jött, két-három klubbal is tárgyaltunk, elmondtuk az elképzeléseinket. Az MTK részéről volt a legnagyobb fogadókészség.”Török Lászlót. – azonnal kerestük a megoldást, mi legyen a kimenet az utánpótlás számára, mert ugye egy megyei első osztályú csapat nem jelent nagy motivációt. Több csapat is számításba jött, két-három klubbal is tárgyaltunk, elmondtuk az elképzeléseinket. Az MTK részéről volt a legnagyobb fogadókészség.”

A szerződés tartalmáról Török László elmondta:

• „A kimenő korosztályainknak, a tehetséges játékosainknak lesz lehetősége felsőbb osztályban szerepelni.”
• „Az MTK első csapata le fog jönni hozzánk játszani a közeljövőben.”
„Ha a két klub tornát rendez, akkor mindkét csapat meg fog ott jelenni.”
• „Agárdra megyünk az edzőtársaimmal megfigyelni a heti programot, a munkát, de ugyanez lesz fordítva is. Egymásnak átadjuk a szakmai elképzeléseinket, a szakmai programjainkat.”
„Az MTK NB I-es játékosait kecskeméti gyerekek fogják párszor bevezetni tévés mérkőzésekre, fel lehet menni csoportosan a fővárosba élvonalbeli meccset nézni. Az NB I-es légkört próbáljuk magunkban tartani.”
„A jelenlegi megye első osztályú csapatunkat minél előbb próbáljuk megerősíteni az MTK segítségével, ez talán az egyik legfontosabb szempont. Akár már télen is megtörténhet, hogy játékosokkal segítenek minket, de ehhez az is kell, hogy ez a fél év eredményes szerepléssel teljen. Ha három és öt pont körül leszünk az első helyezéstől, akkor van értelme, hogy négy-öt játékossal megerősítsük a csapatot.”
• „Az is fontos, hogy nekünk az összes utánpótláscsapatunk az első osztályban maradjon, ez is benne van a szerződésben. Így ha egyik-másik korosztályos együttesünk gyengébben szerepelne, akkor lesz lehetőség a budapesti klubtól kölcsönvenni olyan labdarúgókat, akik számunkra erősítést jelentenek, míg ott kevesebbszer jutnak szóhoz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik