Kaposvár: edzésben a volt fehérvári, de nincs megfelelő állapotban

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2020.01.16. 08:10
Szerdán a Dinamo Minszk bejelentése nyomán már közöltük, hogy a fehérorosz csapattól fél évre, kölcsönbe Kaposvárra érkezik a Videoton korábbi horvát labdarúgója, Dinko Trebotic, és a hírt azóta Waltner Róbert, a somogyiak vezetőedzője is megerősítette a Nemzeti Sportnak.

Magyar élvonalbeli múltú labdarúgóval erősít a Kaposvári Rákóczi: a 2014–2015-ös idényben a Videotonnal bajnoki címet nyerő Dinko Trebotic a Dinamo Minszktől kölcsönbe kerül az élvonal sereghajtójához. A 29 esztendős horvát középpályás a Hajduk Split akadémiáján nevelkedett, majd 2014-ben az NK Lokomotiva Zagrebtől érkezett a fehérvári klubhoz. A magyar élvonalban július 26-án, a Lombard Pápa elleni 3–0-s bajnokin mutatkozott be, első idényében 28 meccsen lépett pályára (és három gólt szerzett) a bajnoki címet másodszor elhódító Videotonban, a következő bajnoki esztendőben azonban már csak négyszer kapott lehetőséget, így 2016-ban felbontották a még két évig érvényes szerződését.

Azóta légióskodott Izraelben és Norvégiában is, Kaposvárra Fehéroroszországból érkezik. Miután az ősszel csak négy mérkőzésen futballozott a Dinamo Minszkben, van mit pótolnia. Adódik a nagy kérdés, a Rákóczi szakmai stábja mennyi idő alatt tudja olyan szintre felhozni, hogy segíteni tudjon.

„Ráfér az erősítés a keretünkre, és bár Dinko Trebotic jó labdarúgó, biztos, hogy három-négy hét szükséges ahhoz, hogy megfelelő állapotba kerüljön – mondta el lapunknak Waltner Róbert vezetőedző. – Az utóbbi másfél hónapban egyénileg készült, ám ez nem ugyanaz, mint amikor valaki csapattal gyakorol. Csütörtökön már labdás edzésen vesz részt, és úgy tervezem, pénteken, a Mattersburg elleni mérkőzésen pályára küldöm.”

Dinko Trebotic a lett Igor Tarasovs után a Kaposvári Rákóczi második téli átigazolása.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC-NÉL
Érkezők: Igors Tarasovs (lett, Spartaks Jurmala – Lettország)
Kölcsönbe érkezők: Dinko Trebotic
(horvát, Dinamo Minszk – Fehéroroszország)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Vanja Markovics (szerb), Tóth Gergely Csaba (FC Ajka), Aljosa Vojnovic (horvát, befejezte a pályafutását)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Tömösvári Bálint (Bp. Honvéd onnan ETO FC Győr, kölcsönbe)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik