Honvéd: Nincs teher, csak motiváció - Marco Rossi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.01. 10:50
Marco Rossi, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd vezetőedzője a Szombathelyi Haladás elleni bajnoki előtt értékelte csapata esélyeit, és elmondta: igaz, hogy a soron következő mérkőzésen múlik az Európa-liga-indulásuk, de játékosain így sincs teher.

„Szerencsére, amit terveztünk, azt el tudtuk végezni. Nincs teher a játékosokon, így nincs is mit levenni róluk, inkább a motiváció jellemző rájuk. Egy hónapja megcsillant a reménye annak, hogy kijuthatunk a nemzetközi porondra, és ez pluszt adott a futballistáknak" – mondta Marco Rossi a honvedfc.hu-nak.Marco Rossi a honvedfc.hu-nak.

A Honvéd legutóbb az 1993–94-es szezonban állhatott dobogóra a bajnokságban, így a Haladás elleni találkozónak nagy jelentősége van a kispestiek számára.

„Ha sikerülne a harmadik helyen végezni, az a stábnak és a vezetőknek szakmai elégtétel és siker lenne, a klubnak dicsőség, tulajdonosunknak örömforrás, játékosainknak – legyen szó magyarról vagy külföldiről – a munkájuknak és az erőfeszítéseiknek az elismerés, míg szurkolóinknak az egész éves biztatásuk és szeretetük részünkről történő meghálálása" – tette hozzá az olasz vezetőedző.

A Honvéd a bajnokság utolsó fordulójában a Haladást fogadja ma 16 órakor, és Rossiéknak már egy döntetlen – sőt akár a vereség is – is elég lenne, hogy biztossá tegyék a dobogós pozíciójukat, amely El-indulást ér a 2013–14-es idényben.

„Nagyon fontos, hogy hozzuk a koncentrált, sokat futó, taktikus játékunkat. Ellenfelünk gyors csatárainak nem szabad teret engednünk. Nehéz ellenfélre, kemény mérkőzésre számítok" – mondta Rossi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik