Honvéd: napszemüveget ért a Puskás Akadémia elleni Gazdag-dupla

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2021.03.01. 09:29
null
Horváth Ferenc új lendületet adott a Honvédnak és Gazdag Dánielnek is (Fotó: Török Attila)
A Puskás Akadémia ellen két gólt szerző Honvéd-játékos, Gazdag Dániel fogadásról, gólkirályi címről és a válogatottságról is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

 

Lezárta négy bajnoki óta tartó nyeretlenségi szériáját (három vereség, egy döntetlen) a Budapest Honvéd, miután szombaton a Puskás Akadémia ellen 2–1-re győzött. A mérkőzésen Gazdag Dániel két gólt szerzett, így döntő szerepet vállalt a sikerben.

„Megérdemelten nyertünk, igaz, ellenfelünknek is akadtak lehetőségei – mondta lapunknak Gazdag Dániel, a Bp. Honvéd támadója. –  Az első gól előtt Tamás Krisztián remekül adta be a labdát, próbáltam úgy helyezkedni, hogy megelőzzem Deutsch Lászlót, szerencsére sikerült, így pályafutásom második fejes gólját szereztem az NB I-ben, az elsőt még a Diósgyőr ellen tavaly decemberben. Sikerült tehát egyenlítenünk, s amikor húsz perccel a vége előtt tizenegyeshez jutottunk, nyugodtnak, higgadtnak kellett maradnom. Tudtam, hogy a hazaiak kapusa, Tóth Balázs mindig elemzi, ki hova rúgja a büntetőt, korábban azt mondta, ha tizenegyest lövök neki, túljár az eszemen. Nos, fordítva történt... A léc alá akartam lőni, oda is ment a labda, és mivel az eredmény nem változott, fontos győzelmet arattunk. Akkor sem törtünk meg, amikor hátrányba kerültünk, éreztük, van bennünk annyi erő, hogy sikerül majd fordítanunk. Kellett is a három pont, hiszen nagy a csata a bennmaradásért. Az első lépést megtettük, de tíz bajnoki hátravan, vagyis hosszú még az idény.”

Látványos jelenetnek lehettünk szemtanúi a játékos első gólja után: odaszaladt Horváth Ferenchez, s mint kiderült, nem véletlenül ugrott a vezetőedző nyakába.

„Az edzőnk a pénteki edzés előtt odajött hozzám és azt mondta: »Szombaton te nyered meg nekünk a meccset«! Ez olyan erőt és pluszmotivációt adott, hogy nem tehettem mást, mint hogy gólokat szerzek. Az új szakmai stáb egyértelműen pozitív változást hozott, mindenki elképesztően motivált. Remekül érzem magam elöl, közel helyezkedem a kapuhoz, és a szélről rengeteg támogatást kapok, amit próbálok kihasználni. Bár a Ferencváros elleni bajnokin és a Zalaegerszeg elleni Magyar Kupa-mérkőzésen már látszott az új szakmai stáb keze nyoma, eredménnyel akkor még nem párosult a jó játék, ez végre megváltozott a hét végén.”

A három ponton kívül a csatár másnak is örülhetett, csapattársa, Batik Bence megajándékozta egy napszemüveggel.

„A Nemzeti Sport vasárnapi címlapján is látszott a fotón, hogy Batik Bence szemüveget formált a két kezével, amelyet a szememre »helyezett«, így jelezve, hogy a fogadást, amelyet megkötöttünk a meccs előtt, én nyertem meg. A történet annyi, hogy Bence napszemüvege nagyon tetszett, szerettem volna vásárolni olyat, de elkapkodták, már egyet sem találtam. Abban állapodtunk meg, ha gólt szerzek és nyerünk Felcsúton, nekem adja az övét. Vasárnap reggel már kézhez is vehettem a napszemüveget.”

Sok idő azonban nincs viccelődésre és pihenésre, hiszen kedden újra bajnoki következik, a Honvéd az MTK ellen játszik a Hidegkuti-stadionban.

„Erős ellenféllel találkozunk, láthattuk, a Ferencváros ellen kétgólos hátrányból egyenlített az MTK, ez nem lehet a véletlen műve. Hidi Patrik sajnos nem játszhat, megkapta ötödik sárga lapját, de megpróbáljuk helyettesíteni a csapatkapitányunkat. A felcsúti győzelmünk akkor ér igazán sokat, ha kedden is nyerünk, megpróbálok én is segíteni, lehetőleg gólokkal. Nem tagadom, kézzelfogható közelsége került a gólkirályi cím megszerzése, jelenleg tíznél járok. Nem gondoltam volna 2017 októberében, amikor megszereztem első élvonalbeli gólomat Balmazújvárosban, hogy jó három év múlva erről beszélgetünk majd. Ugyanis annyian frocliztak akkortájt, hogy hol van már az első NB I-es gólom, erre tessék, ha így folytatom, a végén még tényleg az élen végzek. Persze akkor középpályásként játszottam, most pedig csatárként, de akkor is hihetetlennek tűnik, hogy én lehetek a legjobb góllövő. De ez csak másodlagos, a legfontosabb, hogy minél biztosabban maradjunk bent.”

S az is lényeges lehet a futballistának, hogy gyarapítsa válogatottbeli szereplései számát – a szombati bajnoki után, miközben Gazdag Dániel nyilatkozott az M4 Sportnak, Lajtaváry Buda, a csapat masszőre a háttérben odaszólt, bizony Marco Rossinak be kellene hívnia a válogatottba a remeklő csatárt.

„Jót mosolyogtam rajta, nyilván motivál a válogatottság. Több alkalommal beszéltem Marco Rossival, a szövetségi kapitány elmondta, elsősorban középpályásként számol velem, de neki is kedvező lehet, hogy a jelek szerint több poszton is bevethet.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik