Honvéd: kínai delegáció látogatta meg az egyesületet

Vágólapra másolva!
2018.10.19. 14:33
null
Kínai delegáció járt a Honvédnál (Fotó: honvedfc.hu)
Már harmadszor járt Kispesten a nancsingi delegáció, amely hosszú távú együttműködésre törekszik a 14-szeres magyar bajnokkal.

 

A honvedfc.hu oldalon fellelhető hír: egy kínai küldöttség immár harmadszor vizitált a Budapest Honvédnál.

S ami mögötte van: kilenc sportvezető járt a minap Kispesten, a klubvezetők és a politikai vezetés által a labdarúgásban delegált hölgyek, urak alkotta csoportot a több mint hatmillió lakosú Nancsing futballját irányító Zhao Zhigang vezette.

„Nagyon örülünk, hogy fogadott minket a Budapest Honvéd FC vezetősége, bízunk abban, hogy ez a találkozás egy hosszú távú együttműködés kezdete – fogalmazott a Nanjing FC elnöke, mielőtt elhagyta volna Bozsik-stadiont. – Nyitottak vagyunk a közös munkára, reméljük, sikeres lesz a nancsingi szövetség és a Honvéd közös projektje.”

Novemberi költözés

Ha negyedszerre is ellátogatnak Kispestre a kínaiak, George F. Hemingway aligha a Puskás Ferenc utca 1–3. alatt fogadja őket: a klubtól kapott tájékoztatás szerint a Dél-pesti Utánpótlás-nevelési Centrumot, vagyis a Bp. Honvéd új edzőközpontját hamarosan átadják. A költözésre minden bizonnyal már novemberben sor kerül – amint ez megtörténik, kezdődhet a Bozsik-stadion bontása, majd annak befejeztével az új aréna felhúzásának is neki lehet veselkedni.

Mivel a klubportál mindehhez hozzáfűzte, hogy a távoli keletről érkező vendégek érdeklődésüket fejezték ki a Bp. Honvéd és a Magyar Futball Akadémia iránt, a kispestiek tulajdonosa, George F. Hemingway pedig megjegyezte, hogy az együttműködés kapcsán hamarosan folytatódnak az egyeztetések, felvetődött bennünk néhány kérdés.

Például az, hogy ha a kínaiak már harmadszorra utaztak ilyen messzire, jól sejtjük-e, hogy amit az első két vizit során tapasztaltak, elnyerte a tetszésüket? Vajon mi vonzotta, vonzza őket Kispestre?

Látogatóinkat leginkább három dolog érdekelte – kaptunk gyors és készséges tájékoztatást a 14-szeres magyar bajnok klubtól. – Elsősorban a Magyar Futball Akadémia és az utánpótlásuk közötti kooperáció, nemcsak akadémiai szinten, hanem már kisebb korosztályokban is. Érdekelné őket továbbá felnőtt csapatunk esetleges kínai vendégjátéka, valamint egy közös oktatási lehetőség Kínában. Elmondásuk szerint a Budapest Honvéd FC nemzetközi tekintélye és az Akadémia eredményei késztették őket a látogatásra.”

Tovább haladva: a beszámolóban szereplő „kooperációs lehetőség” mire vonatkozik? Az utánpótlásra? A felnőtt együttesre? Netán mindkettőre?

„A látogatás során mi úgy éreztük, hogy a kooperációs lehetőség leginkább az utánpótlásképzésre vonatkozik. Szó volt kínai fiatalok magyarországi képzéséről, nyári edzőtáboráról és hasonló projektekről. Lehetséges projektként felvetődött egy Magyar Futball Akadémia-fiók létesítése Nancsingban.”

Hogy az együttműködésből milyen hasznuk származhat az érintetteknek?

„A Budapest Honvédnak a bevétel, a kínai félnek a minőségi képzésben való részvétel lenne a legfontosabb.”

Fenti sorokat olvasva némelyek akár arra a következtetésre juthatnak, hogy kínai kézbe kerülhet a Honvéd. Van-e, lehet-e ennek bármi realitása?

„Semmi realitása nincs ennek. A látogatók nem potenciális vevők a Budapest Honvédra vagy a Magyar Futball Akadémiára. Kimondottan kooperációt keresnek.”

S ha már itt tartunk, hetek, hónapok, sőt évek óta „slágertéma” a kispesti klub eladása, az erről szóló híresztelések csak erősödtek azt követően, hogy George F. Hemingway a Digi Sportban nemrég úgy nyilatkozott, 10 millió euróra becsüli a Bp. Honvéd értékét. Ha nem is Kínából, de máshonnan érkezett-e ajánlat?

„Az elmúlt tizenkét évben mindig volt vételi ajánlat a Budapest Honvédra, ez most sincs másként. Hogy az eladása a mai napig nem jött létre, azt mutatja, a Budapest Honvéd jelenlegi menedzsmentje csak olyan félnek értékesítené a klubot, amely véleménye szerint előrelépést jelentene a Budapest Honvédnak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik