Honvéd: Hidinek jobb ajánlata is volt, mégis Kispestre ment

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2020.01.16. 14:07
null
Hidi Patrik (jobbra) örül, hogy régi ismerősökkel futballozhat (Fotó: Földi Imre)
Hidi Patrik kapott jobb ajánlatot a kispestiekénél, de a kötődés és az érzelmek miatt nevelőklubja mellett döntött – örül, hogy újra együtt futballozhat Nagy Gergővel és Gazdag Dániellel.

 

– A szívére hallgatott?
– Igen, visszatérhettem a nevelőklubomba, s úgy éreztem a vezetőkön, hogy mindvégig meg akartak szerezni – mondta Hidi Patrik, a Budapest Honvéd 29 éves középpályása, aki eddigi 204 élvonalbeli bajnokiján 14 gólt szerzett. – A klub fejlődik, az új akadémiai központ csodás, jó csapatba kerültem.

– A hírek arról szóltak, hogy több külföldi és magyar klub megkereste, valamelyik jobb feltételeket kínálva, mint a kispesti klub.
– Valóban, kaptam előnyösebb ajánlatot, de a kötődés és az érzelmek miatt nem is lehetett kérdés, hova írok alá. Profi pályafutásom során nem játszottam másik magyar klubban, már nem is tervezem, ezért írtam alá három évre.

– Sok időnek tűnt, amíg új csapatot talált?
– Igen, de ezzel tisztában voltam, amikor egy éve aláírtam a Pavlodarhoz, hiszen a kazah klubbal november végéig kötöttem szerződést. Tudtam, a téli szünetben nehezebb csapatot találni, főleg egy középpályásnak: a csatárokat mindig jobban keresik, de látjuk, például Eppel Márton is csak kedden szerződött Belgiumba, míg Nikolics Nemanja továbbra sem írt alá sehova. Ennek ismeretében készültem, leginkább egyedül, de a Honvédnál megengedték, hogy januártól a csapattal eddzek.

– Milyen állapotban van? Legutóbb két hónapja, az Asztana ellen kettő nullára megnyert bajnokin lépett pályára tétmérkőzésen.
– Erőnlétileg nincs gond, sok munkát végeztem az utóbbi időben, de a meccsterhelés nyilván teljesen más. Egyelőre nem tudom megmondani, a jövő heti, Fehérvár elleni rangadón pályára lépek-e, és ha igen, mennyi időt kapok a szakmai stábtól. Csütörtök reggel utazom a csapathoz Törökországba, a tervek szerint pénteken játszom a Hajduk Split elleni felkészülési találkozón, sajnos több edzőmérkőzés már nem szerepel a programban. Várom már, hogy újra a régi társakkal futballozzak, többen is, például Djordje Kamber, Ivan Lovric, Davide Lanzafame, Batik Bence és Gazdag Dániel is mondták, térjek vissza. Ritka, hogy belső középpályásként ennyi időt együtt szerepelhettem Nagy Gergővel és Gazdag Danival. Most újra összeállhat a nagy hármas.

– Az említett két középpályás sérüléssel bajlódik, valószínűleg csak februárban térhetnek vissza – ez mekkora gond?
– Ha mindenki egészséges, erős csapatot alkothatunk. De pozitívan kell gondolkodni: annak kell jól teljesítenie, aki pályára lép. Nehéz a sorsolásunk, a Mol Fehérvár után fogadjuk a Mezőkövesdet, majd megyünk a Ferencvároshoz. Jó hír viszont, hogy hamarosan elkészül az új Bozsik-stadion.

– Látta már az épülő arénát?
– Igen, mivel nem messze lakunk a Bozsik-stadiontól, gyakorlatilag mindennap elmegyek mellette – csodaszép lesz! A család szempontjából is kedvező, hogy hazatértünk, hiszen a kisfiunk közelebb kerülhet a nagyszülőkhöz, neki is jót tehet, hogy nem idegen környezetben és országban élünk, hanem idehaza. Úgyhogy minden kerek – már „csak” a jó futball és szereplés hiányzik, de hiszek benne, hogy előrelépünk a Honvéddal.

*TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Hidi Patrik (Irtis Pavlodar – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Mayron George (Costa Rica-i, Midtjylland – Dánia, legutóbb kölcsönben Valerenga – Norvégia)
**Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
***Kiszemeltek: Fejes András (Paks), Anel Hadzic (bosnyák, Fehérvár)
****Távozók: Enisz Ben-Hatira (tunéziai-német), Hegedűs Márk, Vadócz Krisztián (szabadon igazolhatóként, CA Penarol – Uruguay)
Kölcsönbe távozók: Lukács Dániel (Tiszakécske), Temesvári Attila (Tiszakécske), Tömösvári Bálint (kaposvári kölcsön után ETO FC Győr)
**Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vladislav Kulacs (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Egerszegi Tamás (DVTK, Vasas), Kálnoki-Kis Dávid (Paks), David N'Gog (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik