Honvéd: Dicső múlt, kiváló tehetséggondozás - olasz lapvélemény

Vágólapra másolva!
2013.01.15. 17:52
Olaszországban is foglalkoznak a magyar labdarúgással, pláne, ha fellelhető az olasz vonal is a klub körül. Ezúttal a Corriere dello Sport a Budapest Honvéd múltjáról és jelenéről közölt írást.

A Furio Zara által jegyzett cikkben a Honvédot az ötvenes évek legerősebb európai csapataként említik, amely olyan klasszisokat vonultatott föl, mint Puskás Ferenc és Kocsis Sándor.

A dicső múltat természetesen csak felszínesen érinti a cikk, a folytatásban viszont a szerző elismerően ír a budapesti együttes jelenéről. Megemlítve, hogy mennyire jó az utánpótlása a csapatnak, hogy a fiatal játékosok számára mekkora kiugrási lehetőség, hogy a Honvédban szerepelhetnek.

Az utánpótlás-játékosok közül Ihrig-Farkas Sebestyén jelenleg a Parma alkalmazásában áll, Bobál Gergelyre a Roma vetette ki hálóját, valamint Filip Holendert a Manchester Cityvel hozták kapcsolatba.

A cikk megemlíti, hogy Marco Rossi vezetőedző előtt Aldo Dolcetti és Massimo Morales is irányította a Honvédot, és itáliai játékosok is szerepelnek a Honvéd keretében: a Sampdoriától érkező Alessandro Lorusso és Leandro Martínez.

A Honvéd jelenleg az ötödik az NB I-ben, s az olasz lap szerint az sem elképzelhetetlen, hogy végül Európa-liga-indulást érő helyen végez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik