Honvéd: A magyar focinak sok baja van, de vannak nagyon szép dolgok – utolsó Hemi-vlog

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.09. 11:10
null
George F. Hemingway távozik Kispestről (Fotó: Nemzeti Sport)
Utoljára jelentkezett be videoblogjában George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa, aki hétfőn hivatalosan is bejelentette, eladta a kispesti klubot.

„Jó reggelt, győztesek! Ma utoljára. Bizony. Ki gondolta volna, hogy eljön ez a nap, amikor utoljára beszélek szurkolóinkhoz, kispestiekhez, honvédosokhoz, és azokhoz, akiknek kedvük van hozzá, hogy meghallgassák reggeli beszédemet – kezdte búcsúbeszédét Hemingway a Digi Sport Reggeli Start című műsorában jelentkező vlogjában. – Ahogy gondolom, most már mindenki tudja, vállalatom értékesítette a Budapest Honvédot és a Magyar Futball Akadémiát. Azt gondolom, hogy jó kezekbe helyeztük. Olyan emberek vannak a metALCOM-ban, akik nemcsak, hogy sportoltak, vannak, akik még mindig sportolnak, de szeretik a Honvédot, kedvelik a Honvédot, és akarják, hogy a Honvéd legalább olyan jól működjön, mint most, vagy talán még jobban.”

„Remélem, hogy tudnak majd még szponzorokat hozni, és így még jobb játékosokat tudunk majd vásárolni, hogy az európai kupaindulás realitás legyen.”

„Ugyan elköszöntem a dolgozóinktól, elköszöntem a honvédosoktól, de most szeretnék elköszönni a szurkolóinktól is. Tudom, hogy vannak olyanok, akik tényleg szeretnek, köszönöm a tiszteletüket, a szeretetüket, és vannak bizony olyanok, akik ki nem állhatnak. Az élet az ilyen.”

„Nagyon jólesett az a szeretet, tisztelet, szurkolás, támogatás, amit Kispesten kaptam. Lehet, hogy a nagyvilág nem támogatott minket, lehet, hogy a szponzorok nem jöttek, sőt biztos, lehet, hogy sok helyről nem kaptunk támogatást, a szurkolóink mindig mellettünk álltak. Ez nagyon fontos. Remélem, hogy a szurkolói mag, amit sikerült kialakítani az elmúlt években, tovább erősödik.”

Az itt töltött idő legszebb része az volt, amikor a Magyar Futball Akadémiával foglalkoztam, amikor az U14, U15, U16, U17, U19 – valamikor még U18 is volt – csapatok edzéseit, mérkőzéseit látogattam. Amikor néztem, hogyan fejlődnek a gyerekek, amikor néha ránéztem a tabellára, amikor ünnepeltünk Puskás Suzuki-kupa-, vagy Honvéd-kupa-győzelmet. Amikor nagy ellenszéllel szemben sikerült nagyon sok mindent elérnünk.”

Így köszönt el Hemingway az öltözőben



„Rengeteg segítséget kaptunk az utánpótlással, a különböző dolgokkal kapcsolatban a kormánytól, Orbán Viktortól, szeretném neki megköszönni. Tényleg, 2010 előtt haldokoltunk, az egész magyar labdarúgás haldokolt, és most föltámadt. Az emberek türelmetlenek, szeretnék már most megverni a horvátokat…, ja ez már sikerült is. De nem fog minden héten sikerülni. Nem csak sikerekről beszélünk. Türelem kell, és mindenkinek köszönöm, aki segített minket.”

„Hadd jegyezzem meg, hogy az elmúlt 12 év és 9 hónap kemény volt, voltak nagyon nehéz periódusok, voltak könnyebbek, voltak szépek, voltak csúnyák, de nagyon sok jó emberrel találkoztam. Szeretném megköszönni azoknak, akik bizony hozzájárultak ahhoz, hogy a Budapest Honvéd tündököljön. Talán még nem régi fényében, de tündököljön, és hogy jó irányba menjen.”

Szeretném megköszönni Sisa Tibornak, aki egy nagyon nehéz szezont töltött nálunk, aki becsületesen, tisztességesen dolgozott, és aki próbált megtenni mindent annak érdekében, hogy csapatunk sikeres legyen. Szeretném megköszönni Supka Attilának, aki most is ugyan itt van, már harmadszor van nálunk, aki munkájával, azzal, hogy egyben tartotta a csapatot, azzal, hogy együtt tudott velem dolgozni, nagyon sokat tett hozzá ahhoz, hogy a Budapest Honvéd sikeres legyen. Az edzők közül még szeretném külön megköszönni Marco Rossinak, akit Olaszországból hoztunk, amikor edző kellett, és bizony tizenkilencre húztunk egy lapot, mert Marco akkor ismeretlen volt, senki sem tudott róla, de mi bíztunk benne. Mi bíztunk benne, és ő meghálálta a bizalmat. Meghálálta a bizalmat azzal, hogy sikerre vezette a csapatot, azzal, hogy bajnokságot nyert a csapattal, és hát most mint a magyar válogatott szövetségi kapitánya, büszkén mondom, azért a válogatott szövetségi kapitánya, mert nálunk volt, és olyan eredményeket ért el, amiket elért nálunk, és később a DAC-nál is.”

„Szeretném elmondani, hogy a magyar labdarúgásnak elég sok baja van, de vannak nagyon szép dolgok, nagyon jó dolgok is. És azt hiszem, ha engedik, hogy a klubok tevékenykedjenek, ha nem hoznak olyan döntéseket, amelyek a klubokat megfékezik, akkor a magyar labdarúgás jövője sokkal jobb lesz, mint akárki itt gondolja. A válogatotté is, a klubcsapatoké is.”

„Végezetül nagyon szépen köszönöm a nézőknek, akik nagyon hosszú ideig kitartottak mellettem, az olvasóknak, akik a blogomat olvasták, és akik most nézik ezt a vlogot. Én nem leszek már itt, de úgy gondolom, hogy jó kezekbe helyeztem a Honvédot, és hiszem, hogy a Honvéd régi fényében fog tündökölni”
– köszönt el a kispesti tulajdonos.

Az utolsó Hemi-vlog

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik