Honvéd: A cél, hogy a csapat jól működjön együtt – Horváth Ferenc

Vágólapra másolva!
2021.02.15. 20:07
null
Horváth Ferenc első napja a kispestiek élén (Fotó: honvedfc.hu)
Horváth Ferenc, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd frissen kinevezett vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának adott első interjújában elmondta, miért fogadta el a kispestiek ajánlatát, emellett szót ejtett arról is, mik a tervei a gárdával.

 

Mint ismert, a tréner hétfőn Pisont Istvánt váltotta fel a Budapest Honvéd kispadján.

„A cél, hogy a csapat jól működjön együtt, hiszen az egy dolog, hogy jó játékosok vannak a keretben, az meg egy másik, hogy ez az együttes jól funkcionáljon, hogy a nevek helyett most már eredmények legyenek!” – kezdte nyilatkozatában Horváth Ferenc, majd egy másik kérdésre reagálva azzal viccelődött, hogy hozzá van szokva a nehéz helyzetekhez.

„Jobban örülnék egyszer egy olyannak, ami nem Mission Impossible, de mivel Tom Cruise-rajongó vagyok, így mondhatom, hozzá vagyok szokva az ilyen helyzetekhez is.”

„Játszol az elsővel, a másodikkal, negyedikkel és az ötödikkel. Ennél nehezebb csak akkor lehetne, ha a harmadik ellen is játszanál, de őket szerencsére már legyőztük. Nem egyszerű, de hát mi egyszerű ebben a helyzetben? Pont pár napja nyilatkoztam, hogy nem ugrok többet bele ilyenbe, aztán tessék, itt ülök önnel szemben, és egy ilyen helyzetről beszélek. Lehet, hogy ez a karmám, hogy megoldjam ezeket.”

A 47 esztendős Horváth elárulta, mi döntött a Honvéd ajánlata mellett.

„A gyorsaság. Nagyon hirtelen jött, és nem volt időm átgondolni. Komolyra fordítva a szót, tényleg nem számítottam erre, és bár azt mondtam, hogy az ember szeretne más helyzetben átvenni egy csapatot, de mégis a Honvédról van szó. Itt lakom a közelben, Szigetszentmiklóson, ezer szállal kötődöm Kispesthez, anyám, apám itt van eltemetve, tulajdonképpen a Bozsik Aréna kapufája mögött, öcsém még mindig Kispesten lakik, szóval rengeteg dolog köt ide. Gyerekként a Honvédban játszottam, van kötődésem a klubhoz, ezért is gondoltam úgy, hogy ezt a lehetőséget nem szabad kihagyni.”

Horváth Ferenc szót ejtett az elvárásokról is.

„Már játékosként is nagyon melós voltam, nagyon szerettem dolgozni, amit el is várok mindenkitől. Főleg egy ilyen helyzetben. Ha valaki egy ilyen klubban futballozhat és nem tesz meg mindent, akkor az futballcsalás. Az csalás a játékkal, a klubbal, mindennel szemben. Az a játékos nem való futballpályára, aki egy ilyen klubban nem szakad meg. Az persze már más lapra tartozik, hogy esetleg hogyan alakulnak a dolgaink, de az alap, hogy meg kell szakadni ezért a klubért, hiszen a klub az életéért harcol. Én Kispestnek abban a bugyrában nőttem fel, ami egy keményebb vidék volt, ott az emberek nap, mint nap azért küzdenek, hogy megéljenek. Nekem ezt is jelenti Kispest, ez van az én fejemben, ilyen csapatot is szeretnék csinálni.”

Beszélt az esélyekről is.

„Említettem a fiúknak is, hogy mindenki azt mondja, milyen jó kerete van a Honvédnak, és ezzel a kerettel nem lehet kiesni. Hát de, ki lehet. Nem mondhatjuk azt, hogy biztos a bennmaradás, mert nagyon jó játékosok alkotják a keretet. Itt és most arra van szükség, hogy elkezdjünk nyerni. Nyerni kell, nincs más út, be kell bizonyítani, hogy tényleg jó kerete van a Honvédnak! Az ellenfelek edzői minden meccs előtt azt nyilatkozzák, milyen erős a Honvéd, viszont ha ránézel a tabellára, azt látod, a vonal alatt van a csapat. Akkor valami nem oké.”

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik