HLSZ: díjazták a legjobb magyar labdarúgókat Etyeken

Vágólapra másolva!
2022.09.19. 21:14
null
A HLSZ-től Dibusz Dénes kapta a legjobb kapusnak járó díjat (Fotó: Mirkó István)
A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) hétfő este Etyeken átadta az elmúlt évad legjobbjainak járó díjakat.

Gyerekek lepték el az etyeki Rókusfalvy-birtok környékét. Amikor a futballisták, az edzők és Marco Rossi szövetségi kapitány begurult autójával a parkolóba, több tucat gyerkőc rohamozta meg őket. A legnagyobb sikere – természetesen – a Lipcséből a válogatotthoz hazatérő és a díjátadón résztvevő Gulácsi Péternek és Szoboszlai Dominiknak volt, a szervezőknek úgy kellett kimenteni őket a fiatalok gyűrűjéből.

A színvonalas előadásokkal tarkított, körasztalos díjátadón a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) főtitkára, Horváth Gábor és a játékosok képviseletében Sigér Dávid néhány perces köszöntőt tartott, majd elkezdődött a díjak átadása.

Plakettekből, serlegekből nem volt hiány, a pandémia miatt az elmúlt évek legjobbjait is köszöntötték. A legnagyobb taps az előző évad elsőinek járt, elsőként a legjobb vezetőedzőt köszöntötték: a díj a Pakssal ragyogó eredményt elérő Bognár Györgyé lett. A másodosztályban szereplő legjobb futballista Horváth Krisztofer (Szeged) lett, aki már a Debreceni VSC játékosa, a 21 éven aluliak díjnyertesea debreceni Baráth Péter.

A legjobb kapusnak járó elismerést Dibusz Dénes érdemelte ki, miután a Ferencvárosban és a válogatottban egyaránt bizonyította rátermettségét, míg a legszebb védést bemutató kapus díját Markek Tamás (Puskás Akadémia) vehette át. A külföldön játszó legjobb magyar játékos a Freiburg támadója, Sallai Roland lett, a legjobb mezőnyjátékosnak járó díjat Ádám Martin kapta meg.

A HLSZ összeállította az előző idény álomtizenegyét: Dibusz Dénes – Loic Nego, Botka Endre, Miha Blazic, Nagy Zsolt – Yohan Croizet, Aissa Laidouni, Bognár István – Tokmac Nguen, Ádám Martin, Ryan Mmaee.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik