Hét Eger-meccset akartak manipulálni, de csak egy után fizettek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.25. 07:52
Miközben megkezdődtek a bírósági tárgyalások, tovább folyik a nyomozás a fogadási csalási ügyben. A Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai a tavaly tavaszi eseményeket vizsgálják, az ügynek eddig húsz gyanúsítottja van. A manipulációval érintett futballmérkőzések száma tizennégy, szerepel közöttük a 2013. április 13-án lejátszott FTC–Siófok (4–2), valamint U19-es bajnokik. A legtöbb gyanús mérkőzés az Egerhez köthető, lássuk is, mikor mi volt a megrendelők kívánsága.

2013. április 13.: Debrecen–Eger (3–0)2013. április 13.: Debrecen–Eger (3–0)

Két góllal kellett kikapnia a vendégegyüttesnek, a játékosok többszöri egyeztetést követően visszamondták a megállapodást.

Az Eger–Kaposvár mérkőzésen a játékosok lemondtak 
a manipulálásáról (Képünk illusztráció. Fotó: Grnák László)
Az Eger–Kaposvár mérkőzésen a játékosok lemondtak a manipulálásáról (Képünk illusztráció. Fotó: Grnák László)

2013. április 20.: Eger–Kaposvár (1–0)

A megrendelők kívánalma szerint legalább két góllal kellett veszítenie az Egernek, a játékosok többszöri egyeztetést követően lemondtak a manipulálásról

2013. április 26.: Kecskemét–Eger (3–1)

Két góllal kellett kikapnia az Egernek, és bár a játékosok beleegyeztek, a megrendelők visszamondták, mert nem úgy alakultak a körülmények, ahogy szerették volna.

2013. május 4.: Eger–Pécs (2–3)

Két góllal kellett volna kikapnia az Egernek, a játékosok belementek, ám miután az elkövetői kör nem tudta megtenni a fogadásait, visszamondták.

2013. május 11.: Lombard Pápa–Eger (6–1)

A gyanú szerint három egri játékos (Sz. Gábor, N. Norbert, F. Ádám) vett részt a találkozó manipulálásában, és vállalták, hogy legalább négy gól esik a mérkőzésen. Összesen tízezer euró ütötte a szereplők markát.

2013. május 18.: Eger–Újpest (1–2)

Két egri játékos vállalta, hogy legalább négy gól lesz a meccsen, ám nem a kívánt eredmény született.

2013. május 25.: Honvéd–Eger (3–0)

Három egri futballista vállalta, hogy legalább négy gól esik a meccsen, ám az elkövetői kör nem tette meg a fogadásait.

A ügyészségtől kapott információkból kitűnik, hogy hétből hat meccs nem fizetett, mert vagy a játékosok, vagy az aktív vesztegetők visszaléptek, vagy pedig nem a kért eredmény született. Pénzt csak a Lombard-meccs után kaptak.

Mint azt megtudtuk, az Eger valamennyi mérkőzésénél egy jeladó működött közre, aki a szurkolók között foglalt helyet; őt egy játékosnak kellett figyelnie, és a jelzés alapján ez a labdarúgó tájékoztatta a pályán a többi behálózott játékost. A jeladót az előre megbeszélt ruházata, valamint a lelátón elfoglalt helye alapján lehetett felismerni.

A gyanúsítottak közül jelenleg K. Zoltán és L. Mátyás előzetes letartóztatásban van, az ügyészség május 28-ig indítványozta fogvatartásukat.

A múlt héten Kósa Sándor, a klub jelenlegi tulajdonosa az Egri FC tartozásaival kapcsolatban említést tett a fogadási csalási ügyről is.

„Egerben szinte nincs olyan lakos, akinek ne tartozna az Egri FC. Mindenki beperelt minket. Még olyanok is, akik a bundabotrányok idején a klubnál dolgoztak. Ha ezek az emberek nem látták, mi folyik a csapatnál – mert ezt állítják –, akkor menjenek el utcát söpörni!” – fogalmazott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik