Herczeg nem esik kétségbe az újpesti kudarc után

Vágólapra másolva!
2010.05.16. 07:42
null
Ádáz harc: Bodnár László, Kabát Péter és Pollák Zoltán (balról jobbra) triója „vízilabdázik" (Fotó: Mirkó István)
Mondhatni, csak a szokásos: a Debreceni VSC labdarúgócsapata ismét nem tudott három ponttal (sőt, eggyel sem) távozni az Újpest otthonából, és a lila-fehérek 2–1-es győzelme után már csak egy ponttal vezet a Videoton előtt. Kiélezett lesz a hajrá.

„Ez a talaj nem kedvezett nekünk. A mi stílusunk a sok passzra épülő támadójáték, ez itt nem érvényesülhetett. Úgy láttam, a játékosok óriási elánnal vetették magukat a küzdelembe, akartak, hajtottak, küzdöttek, sajnos ez ezúttal nem volt elég. Pedig amikor a kiállítás után egyenlíteni tudtunk, benne volt a mérkőzésben, hogy nyerhetünk, hiszen ez volt a célunk" – értékelte a meccset a Nemzeti Sportnak a Loki szakvezetője, Herczeg András, aki úgy véli, még semmi ok a pánikra.

Még két forduló van hátra a bajnokságból: a Videoton fogadja az Újpestet, és Győrbe látogat, a Debrecen otthon játszik a Győrrel, és utazik Kecskemétre. Az utolsó két fordulót tekintve:

Bajnok a Debrecen, ha

  • mindkét meccsét megnyeri
  • legalább ugyanannyi pontot szerez, mint a Videoton

Bajnok a Videoton, ha

  • az utolsó két fordulóban legalább két ponttal többet szerez, mint a Debrecen

Kétmeccses aranycsata jön, ha

  • a Videoton egy ponttal szerez többet a Lokinál, azaz azonos pontszámmal végez a két együttes


Érdekesség, hogy a riválisok közül az Újpest és a Győr a bronzéremért, a Kecskemét a bentmaradásért küzd, azaz valódi tétmeccsek várnak az aranyesélyesekre.

„Semmi okunk sincs kétségbe esni. Még ha pontosan tudjuk, hogy rendkívül nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a Győrt fogadjuk. De azon a meccsen is győzni szeretnénk" – tette hozzá.

Az Újpest trénere, Mészöly Géza kalapot emelt a szakadó esőben nagyot harcoló csapata teljesítménye előtt.

„Az első húsz percben sok lehetőségünk volt, jól játszottunk, és már akkor vezetést szerezhettünk volna. Örülök, hogy a kiállítás és a debreceniek egyenlítő gólja sem roppantott meg minket" – mondta.

„Az első sárga lapját nem éreztem jogosnak, mert nem az ellenfelet, hanem Simek Pétert találta el. A szünetben mondtuk a csatárnak, hogy higgadtan próbáljon helyzetbe kerülni, és én a túlzott győzni akarásnak tudom be, hogy kézzel beleért a labdába." – vélekedett Kabát Péter kiállításáról. Az Újpest csapatkapitánya automatikus eltiltása miatt nem játszhat a Videoton elleni, szerdai rangadón. A lilák első góljának szerzője, Korcsmár Zsolt úgy véli, az Újpest Székesfehérváron is sikeres lehet. Hogy miért?

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri a Soproni Liga 2009–2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A fontos meccsekre nagyon felszívjuk magunkat, idegenben legyőztük az FTC-t és az MTK-t, és most megvertük a Debrecent. Szóval azt hiszem, a Videotonnak sem lesz könnyű dolga ellenünk" – vélekedett.

A vereség ellenére persze a képlet még mindig egyszerű: ha a DVSC megveri otthon a Győrt és elhozza a három pontot Kecskemétről, mindenképp bajnok, bármit is tesz az üldöző Vidi.

„Egyáltalán nem örülünk, hogy kikaptunk, és annak sem, ahogyan, de legalább elmondhatjuk, hogy még mindig a saját kezünkben van a sorsunk. Nálunk az előny, vagyis nincs mit tenni, muszáj megnyernünk a hátralévő két mérkőzésünket. Persze sokáig bosszankodhatnánk a történtek miatt, azonban nem látom ennek túlságosan sok értelmét, mert csak elterelné a figyelmünket a sokkal fontosabb dolgokról" – nyilatkozta Czvitkovics Péter, aki társaival újabb kemény meccsre készülhet. Az időjárást nézve megint nem a Lokinak kedvező körülmények között...

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2009/28,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe Ez a blokk a cikkszerkesztőben nem tud megjelenni, de a front-enden látszani fog ebben a pozícióban
mceBlockPasteEnd

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik