Heinz: Olyan meccsre készülök, mint egy Galata-Fener

Vágólapra másolva!
2010.09.06. 12:01
null
Heinz már készül az Újpest elleni rangadóra (Fotó: Németh Ferenc)
Marek Heinz, a Fradi cseh támadója első Újpest elleni rangadójára készül, de a csatár már sokat hallott a derbiről, és hasonló mérkőzésre számít, mint egy Galatasaray–Fenerbahce találkozó, amelyen már szerepelt. Lipcsei Péter és Tóth Bence is úgy véli, eljött az FTC ideje.

Marek Heinz, a Ferencváros cseh támadója a Fradi hivatalos honlapjának nyilatkozva elmondta, már készül a hétvégi, Újpest elleni rangadóra.

„Amióta a Ferencvárosnál vagyok, sokat hallottam már az Újpestről, tudom, hogy a következő meccs mindkét félnek kiemelkedően fontos lesz. Olyan ez, mint például Törökországban a Galatasaray–Fenerbahce összecsapás, amelyen volt szerencsém játszani" – mondta Heinz az ftc.hu-nak.

„Ugyan idegenben lépünk pályára, de nem kell félnünk, hiszen jó formában vagyunk, képesnek tartom a csapatot arra, hogy megnyerje a derbit. Azt hallom, hogy valószínűleg telt ház lesz, ami megadja a rangadó hangulatát. Nagyon várom már a mérkőzést, szeretnénk újra nagy örömöt szerezni szurkolótáborunknak" – tette hozzá a támadó.

Lipcsei Péter játékosként már nem szerepelhet a szombati rangadón, de a tartalékcsapat edzője szerint a Fradi felkészült a feladatra, és jó esélye van a győzelemre a nagy rivális ellen.

„Prukner László keze alatt nagyon ütőképes csapat alakul az Üllői úton. Hosszú idő után úgy utazunk Újpestre, hogy mi vagyunk az esélyesek. Remélem, Prukner László a héten a légiósokkal külön is foglalkozik majd, és ők is megértik, milyen érzés egy derbin játszani. Az biztos, hogy teli gatyával nem érhetünk el sikert, de ez a jelenlegi szakmai stábot ismerve nem lesz így. A csapat mentálisan is fel lesz készítve a nagy feladatra, és a régóta várt siker nem marad el szombaton" – mondta Lipcsei az ulloi129.hu-nak.

Tóth Bencének kellemes emlékei vannak a Megyeri útról: a Fradi játékosa a tavasszal a Ligakupában győztes gólt szerzett idegenben az Újpest ellen, és most is sikert vár a csapattól.

„Nagyon jó csapat alakul az Üllői úton. Prukner László hihetetlenül összerázta a gárdát, mindenki tudja, hogy mi a feladata. A brit edzőkkel semmi gond, de egy magyar edző teljesen más, Prukner László pedig a legjobb magyar trénerek közé tartozik. A közönség is mögöttünk áll, szárnyakat kapunk ettől. Mindenki azt mondja, hogy régen nem nyertünk a Megyeri úton, de ez nincs így, tavasszal a Ligakupában tartalékosan is megvertük a kulcsjátékosokkal felálló lilákat, külön öröm, hogy az én gólommal. Most is győzelemre számítok" – mondta Tóth Bence az ulloi129.hu-nak.

A zöld-fehérekkel kapcsolatos hír, hogy kedden az U21-es válogatott Albert-stadionban rendezendő mérkőzése miatt elmarad az FTC nyilvános edzése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik