Heinz és Montvai gólokat vár a szezonnyitón

Vágólapra másolva!
2010.07.30. 11:12
null
Marek Heinz nem ígér gólokat, a pályán bizonyítana (Fotó: Gy. Balázs Béla)
Az utóbbi négy szezonban minden alkalommal legalább két gól született a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság idénynyitóján – a 2010–2011-es szezonban a Ferencváros és a Paks tehet arról, hogy most is jól szórakozzanak a drukkerek. Az Üllői útra mintegy tízezer szurkolót várnak, a Fradi cseh csatára, Marek Heinz, illetve a Pakson játszó, FTC-mumusnak számító Montvai Tibor pedig gólokat vár – önmagától és csapatától.

A cseh válogatottal Eb-n szerepelt, gólkirály és bajnok volt hazájában – Marek Heinz futballistamúltja patinás, így nem csoda, hogy a Ferencváros legnagyobb nyári szerzeményétől gólokat várnak.

NB I ADATBANK – KATTINTSON A KÉPRE!
NB I ADATBANK – KATTINTSON A KÉPRE!

„Nem szeretem az efféle nyomást, úgyhogy most sem óhajtok emiatt stresszelni, az biztosan a teljesítményem rovására menne. Az elöl lévőktől a szurkoló gólokat vár, ez már csak így megy, amióta világ a világ. És mert a Ferencvárosban ezúttal én leszek az egyik, aki a támadósort igyekszik erősíteni, nekem is muszáj lesz gólokat szereznem" – mondta Heinz a Nemzeti Sportnak.

„Gólt ígérni egyet sem szeretnék, már csak azért sem, mert az eredeti posztom, illetve ahol többnyire szerepeltem, az kicsit mélyebben van, karrierem során gyakorta a pálya közepéről indultam. De ha az Üllői úton centerben kell jól futballoznom, akkor ott futballozom" – tette hozzá.

A paksiak rövidke élvonalbeli történelmük során még nem tudták megverni a Ferencvárost – a 2009–2010-es szezonban az Üllői úton 1–1-es döntetlent értek el, otthon kikaptak –, most azért, hogy ez először megtörténhessen, sokat tehet Montvai Tibor.

No meg azért is, hogy a Paks megszakítsa több mint egy szezonja tartó idegenbeli bajnoki nyeretlenségét – a vendég zöld-fehérek csaknem tizenöt hónapja, 2009. május 16. óta nem nyertek vendégként.

A nyáron a KTE-Erecótól két évre szerződtetett 31 esztendős csatár a legutóbbi három Üllői úti bajnokiján négyszer volt eredményes, s a góljaival négy pontot vett el a Fraditól.

A másodosztályban 2007 tavaszán a Nyíregyháza játékosaként (1–1) talált be a Ferencváros kapujába, majd egy évvel később a KTE-Ereco labdarúgójaként (2–1) duplázott a fővárosban, s az idén tavasszal is rúgott egyet, igaz, a Kecskemét végül 3–2-re kikapott.

„Engem is meglepett, hogy a Paks nem nyert idegenbeli bajnokit az előző szezonban, de minden rossz sorozat megszakad egyszer – bizakodott Montvai Tibor. – Remélem, hogy a jó széria azonban nem, és ismét sikerül gólt szereznem a Fradi ellen."

SZAVAZÁS

Ön szerint mi lesz a Ferencváros–Paks mérkőzés végeredménye?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A Fraditól szervezett játékra számítok, annak ellenére, hogy mint mi, ők is nagy átalakuláson mentek keresztül. Biztos vagyok benne, hogy edzőkollégám a kezdésre összerakja csapatát és szervezettek lesznek. Mi is erre fogunk törekedni. Az Üllői úti stadionban mindig remek a hangulat, ami arra sarkalja a hazai csapatot, hogy megalkuvást nem tűrően, a győzelemre hajtson. Fontos, hogy a mieinket ez a hangulat ne ijessze meg, hanem inkább feldobja. Higgadtnak kell maradnunk, és szervezetten kell játszanunk. Bízom benne, hogy azt, amit eddig gyakoroltunk a pályán is viszontláthatjuk majd" – vélekedett a rajt előtt Kis Károly, a vendégek vezetőedzője a Paksi FC hivatalos honlapjának.
 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
FERENCVÁROS–PAKSI FC
Albert-stadion, 19.00 (Tv: Duna Tv). V: Szabó Zs. (Kispál, Viszokai)
VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSOK
FTC: Ranilovic – Stockley, Csizmadia, Tutorics, Junior – Andrezinho, Maróti B., Sztanics, Abdi – Rósa D. – Heinz
Paks: Kovács A. – Miskolczi, Éger, Szabó J., Csehi T. – Heffler T., Sifter, Sipeki, Báló – Kiss T., Montvai
2009–2010-ben ebben a párosításban 1–1-es döntetlen született.

AZ NB I NYITÓMÉRKŐZÉSEI, 2006–
2006–2007: Dunakanyar-Vác–Paksi FC 0–2
2007–2008: ZTE–Paksi FC 3–1
2008–2009: Kaposvári Rákóczi–MTK 3–1
2009–2010: Nyíregyháza Spartacus–Vasas 5–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik