Győr: az ETO Park bűnügyi zárlata évekig eltarthat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.21. 12:33
A Győri Törvényszék által a Győri ETO FC Kft., valamint az ETO Park Kft. ellen április elsején elrendelt csődeljárás állásáról tudósít a Kisalföld, amely szerint az ETO Park bűnügyi zárlata még évekig eltarthat.

A Quaestor-csoport csődje miatt idén március végén foglalta le az ETO Parkot a nyomozó hatóság, a zárlat ideje alatt a tulajdonos nem idegenítheti el, nem cserélheti el azt, mindez ugyanakkor nem befolyásolja a létesítmény használatát, a park minden része zavartalanul működik.

A stadiont az ETO Futsal Club bérli; az NB I-ből kizárt Győri ETO FC helyét átvevő, az NB III Nyugati csoportjában pillanatnyilag a harmadik helyen álló ETO FC Győr ott játssza a hazai mérkőzéseit.

„Amíg a nyomozás érdekei megkívánják, addig a zárlat fenntartható – idézi a kisalfold.hu Börcsök Sándor felszámolóbiztost. – A vagyont illetően az ETO FC kft.-vel kapcsolatban egyszerű a helyzet, mert a cégnek gyakorlatilag semmije sincs. A profi labdarúgók a feléjük fennálló, öt hónapnál hosszabb tartozás miatt már szabadon rendelkeztek a játékjogukkal, távozhattak, a kft.-nek a játékjogokból nem keletkezett bevétele. A pláza, a hotel és a stadion értékesítése már nehezebb feladat lesz, de a létesítmények működését addig is biztosítani kell, hiszen az épített környezet enélkül az enyészeté lenne. A szálloda és az energetikai központ esetében már sikerült működtetőt találni. Ugyanez a cél a stadion és a pláza esetében is.”

Börcsök hozzátette: különösen fontos – és sokat segíthet a győri önkormányzat konstruktív együttműködése – a sportos hagyományok megőrzése, hiszen a Fehér Miklós Gimnáziummal kapcsolatban a szülők és a gyerekek nagy terveket dédelgetnek, az ETO ügye pedig „talán országos érdek is”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik