Gyász: elhunyt a Ferencváros KEK-döntős labdarúgója

B. SZ.B. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.12.10. 15:09
null
Pataki Miklós 76 évet élt (Fotó: fradi.hu)
Hosszan tartó súlyos betegség után december 7-én – három nappal azután, hogy betöltötte 76. életévét – elhunyt Pataky Miklós egykori labdarúgó (a históriás könyvek gyakran i-vel írják a nevét). A szomorú hírt a gyászoló család osztotta meg a Nemzeti Sporttal. A temetést szűk családi körben tartják meg, a részletekről még nem született döntés.


Pataki Miklóst Nagymányokon fedezték fel, a Komlói Bányász színeiben lett NB I-es futballista, középpályásként. Egy súlyos térdsérülés megtörte az ígéretesnek induló pályafutását, bátyja tanácsára Szegeden elvégezte a jogi kart, közben az élvonalbeli SZEOL AK-t erősítette egy évadnyi NB II-es kitérővel.

A jogi diploma megszerzése után (105 élvonalbeli meccsen szerzett 8 góllal a háta mögött) 1974-ben átigazolta a Ferencváros, amelynek színeiben az 1974–1975-ös KEK-menetelés során idegenben a Liverpool ellen lépett pályára, s az 1–1-es döntetlennel végződő meccs után kiemelték az angol lapok. 1975 májusában, az ukrán Dinamo Kijev ellen 3–0-ra elveszített KEK-döntőben az eltiltott Bálint Lászlót pótolta középhátvédként.

1976-ban az Építőkben folytatta, majd Dabason fejezte be pályafutását. Mindkét klubnál játékos-edzőként is számítottak rá. A civil életben jogtanácsosként is sikeres karriert futott be.     

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik