FTC–Újpest: „Ha valaki ezt állítja, nem mond igazat!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.24. 07:37
null
Bardhi (jobbra) szerint a derbi kimenetele megjósolhatatlan (Fotó: ujpestfc.hu)
Enisz Bardhi, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest középpályása szerint az FTC elleni derbi nem ugyanolyan meccs, mint a többi, aki ezt állítja, az nem mond igazat.

– Ha legyőzik a Ferencvárost, a bajnokság első körét a címvédőtől mindössze egypontos hátrányban zárják. Hitte volna a szezon előtt?
– Persze, a futballban semmi sem lehetetlen – mondta Bardhi a Nemzeti Sportnak. – A Fradi az elmúlt szezont nagy formában futballozta végig, és az idén is jó – mi kevésbé vagyunk jók, de jövünk föl.

– Kérdés, ez elég-e ahhoz, hogy ismét győztesen hagyhassák el a Groupama Arénát?
– A derbi attól derbi, hogy a kimenetele megjósolhatatlan, ám egyvalami biztos, az, hogy meg akarjuk nyerni. No meg az is, hogy ebbe a csatába a szokásosnál is nagyobb odaadással, koncentráltabban, motiváltabban vetjük bele magunkat a szurkolóink, a klub és magunk miatt is. Könnyen előfordulhat, hogy az dönt, melyik együttes akarja elszántabban a diadalt, az győzhet, aki minden egyes párharcba végtelen harcossággal megy bele.

– Mi kellene ahhoz, hogy a szimpla bajnokik előtt is hasonló hozzáállás uralkodjon?
– Ez nem azt jelenti, hogy máskor nem akarunk, csak ilyenkor tényleg mindenki többet ad a száz százaléknál is, ezt váltja ki ugyanis az, hogy a szurkolók már a heti edzéseken is megjelennek, hogy lépten-nyomon megállítanak – ez nem ugyanolyan meccs, mint a többi, ha valaki ezt állítja, szerintem nem mond igazat. Egészen más a hangulata, mint egy átlagos bajnokinak, és nem csak a mérkőzésnek, a felkészülésnek is.

– Jobban is izgul mint máskor?
– Nem szoktam, ezúttal sincs bennem az egészségesnél nagyobb drukk. Szeretem, hogy annyira érzelemgazdag a derbi, azt is, hogy ilyenkor nő a nyomás.

MI KELL AHHOZ, HOGY A LILÁK NYERJÉK A DERBIT? MELYIK VOLT BARDHI ÉLETE LEGNAGYOBB FUTBALLÉLMÉNYE? MIT SZÓL BÖDE DÁNIEL HIÁNYÁHOZ? A VÁLASZOKAT KERESSE A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik