FTC: portugál támadó érkezett Bulgáriából – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.26. 12:58
A Nemzeti Sport Online korábbi információinak megfelelően portugál futballistával erősített a Ferencváros labdarúgócsapata: a zöld-fehérek a hivatalos honlapjukon bejelentették Rui Pedro szerződtetését. A 28 esztendős támadó középpályás legutóbb a bolgár CSZKA Szófiában futballozott, de korábban négy évig az FC Porto alkalmazásában is állt.

Rui Pedro a Ferencvárosban folytatja pályafutását (Fotó: fradi.hu)
Rui Pedro a Ferencvárosban folytatja pályafutását (Fotó: fradi.hu)
Rui Pedro a Ferencvárosban folytatja pályafutását (Fotó: fradi.hu)
Rui Pedro a Ferencvárosban folytatja pályafutását (Fotó: fradi.hu)
Rui Pedro a Ferencvárosban folytatja pályafutását (Fotó: fradi.hu)

Priskin Tamás, Fernando Gorriarán, Bőle Lukács és Otigba Kenneth után újabb játékossal bővült a Ferencváros kerete: a zöld-fehérek bejelentették Rui Pedro megszerzését.

A 29. életévét július másodikán betöltő támadó középpályás rendszeres tagja volt a portugál utánpótlás-válogatottaknak, 2007 és 2011 között az FC Porto alkalmazásában állt, de bajnoki meccsen nem jutott szóhoz.

A Porto a rendszeres játéklehetőség miatt többször is kölcsönadta, a 2009–2010-es szezonban a Gil Vicente, míg a 2010–2011-es évadban a Leixoes színeiben szerzett nyolc gólt egy bajnoki idényen belül. Rui Pedro 2011-ben végleg elhagyta a Portót, és a kolozsvári CFR-hez igazolt, amelyben három évet töltött el, és a 2012–2013-as szezonban triplázott a Sporting Braga ellen a Bajnokok Ligája csoportkörében, valamint pályára lépett a Manchester United ellen is.

Rui Pedro 2012 novemberében a CFR játékosaként triplázott a Braga elleni csoportmeccsen (Fotó: AFP)
Rui Pedro 2012 novemberében a CFR játékosaként triplázott a Braga elleni csoportmeccsen (Fotó: AFP)

A szélsőként is bevethető futballista 2014-ben hazatért Portugáliába, ahol két évig az Académicában játszott, majd a bolgár rekordbajnok CSZKA Szófiához igazolt, melyben az előző szezonban 18 bajnoki meccsen négy gólt szerzett. A Ferencváros ingyen szerezte meg Rui Pedrót, akinek a CSZKA Szófia nem hosszabbította meg a szerződését. Értékét a transfermarkt.de egymillió euróra becsüli.

A Nemzeti Sport Online korábbi értesülései szerint a napokban egy afrikai balhátvédet is várnak az Üllői útra.

RUI PEDRO HÁROM GÓLJA A BL-BEN A BRAGA ELLEN

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Bőle Lukács (CSM Politehnica Iasi – Románia), Fernando Gorriarán (uruguayi, River Plate – Uruguay), Otigba Kenneth (magyar-nigériai, Heerenveen – Hollandia, legutóbb kölcsönben Kasimpasa – Törökország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Rui Pedro (portugál, CSZKA Szófia – Bulgária, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők*: Lovrencsics Balázs (Soroksár)
*A hivatalosan az FTC játékosának számító, de a Fradiban az NB I-ben nem szereplő, régóta az NB II-es Soroksárnál kölcsönben lévő játékosokat nem tüntettük fel, kivéve az FTC-hez csatlakozó Lovrencsics Balázst.
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:Derekas Zoltán, Gera Dávid, Kundrák Norbert, Mazzonetto Alessio, Mazzonetto Nicoló, Nagy Gábor, Novák Zsombor
Kiszemeltek:
Távozók: Csilus Tamás (soroksári kölcsön után Nyíregyháza), Emir Dilaver (osztrák, Lech Poznan – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Dragóner Filip (Nyíregyháza, kölcsön után végleg), Haris Attila (soroksári kölcsön után Balmazújváros), Jova Levente (soroksári kölcsön után Nyíregyháza), Michal Nalepa (lengyel, Lechia Gdansk – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Florian Trinks (német, lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók: Derekas Zoltán (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország, onnan FK Asztana – Kazahsztán, kölcsönbe), Rju Szung Vu (dél-koreai, Bayer Leverkusen – Németország)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, visszavonul?), Janek Sternberg (német, érdeklődnek iránta: Németországból), Radó András (Puskás Akadémia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik