FTC: Nyilas Elekért lobbizik a korábbi Fradi-játékos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.05. 14:31
Szűcs Mihály, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros korábbi játékosa szerint az NB III-as Soroksárban futballozó 21 éves támadó, Nyilas Elek megállná a helyét a Fradiban.

A Ferencváros korábbi kiválósága, Szűcs Mihály szerint van esély arra, hogy a magyar fiatalok közelebb jussanak az élvonalbeli Fradihoz.

„Szerencsére, mondhatom azt, hogy van olyan játékos, akit el tudok képzelni a Fradi első csapatánál. Itt van például Nyilas Elek, aki már tavasszal is számtalan gólt rúgott, és a csapat meghatározó játékosa, vezére volt. Nyáron érkezett hozzánk Lisztes Krisztián, aki szintén nagyon jó hatással volt Elekre. Sokat beszélgetnek a pályán kívül is, de fontos, hogy Krisztián ott van mellette a gyepen, és belülről sokkal könnyebb segíteni egy társadnak, mintha mi kívülről próbálnánk ezt. Nyilas tehát emberileg is nagyon jó játékostól kapja a tanácsokat, amelyeket megfogad, ezért bízom benne, egy nap odakerül a Fradi felnőtt keretéhez. Mellette Nehéz Máté is tehetséges futballista, ám sérülése miatt eddig sajnos nem tudta megmutatni, mire képes. Reméljük, jó felkészüléssel a tavaszi szezonban ő is bizonyít” – nyilatkozta az FTC-vel partnerviszonyban álló NB III-as Soroksár technikai vezetőjeként dolgozó Szűcs Mihály a fradi-hu-nak.

Ha sikerül a feljutás az NB III-ból, akkor egy másodosztályú Soroksár és az élvonalbeli Fradi között még nagyobb lehet a játékosmozgás.

„Úgy vélem, már most több Fradi-játékos futballozhatna nálunk, ha egy szinttel feljebb lennénk. Az NB II-nek éppen az az előnye, hogy egy-egy fiatal labdarúgó megerősödhet, játéklehetőséget kaphat, és a másodosztály után nem olyan nagy a váltás az élvonalba, mintha valakit az NB III-ból hívnak fel. Egy fiatal futballistának nehéz lehet kezelni, hogy miközben már ott kopogtat az élvonalbeli Fradi kapuján, sokszor még csak két szinttel lejjebb szerepel. Fel kell dolgozniuk ezt, és meg kell érteniük, hogy ebből is profitálhatnak. Mondhatom a saját példámat erre. Huszonöt éves voltam, amikor a Fradi játékosaként kölcsönben a III. kerülethez mentem. Úgy gondoltam akkor, és ez most is így van, hogy jobb meccseket játszani egy gyengébb osztályban, mint csak a padot koptatni az NB I-ben. Nekem ez bevált, hiszen sok lehetőséget kaptam, éltem vele, és ezután ismét a Fradit segíthettem, és lehettem vele sikeres” – tette hozzá a játékosként a Ferencvárost 1988-tól 2001-ig erősítő négyszeres magyar bajnok hátvéd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik