FTC: menedzsere elismerte, Gróf Dávid távozhat a klubtól

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.08.19. 17:18
null
Gróf Dávid távozna a Ferencvárostól (Fotó: Tumbász Hédi)
A Ferencváros kedd délután tartotta meg a svéd Djurgarden elleni szerdai BL-meccset megelőző sajtótájékoztatóját, amelyet követően az nb1.hu rákérdezett Gróf Dávid helyzetére a játékos menedzserénél, Illés Zoltánnál.

 

„Nem a jó fizetés az elsődleges szempont a számára. Dávid védeni akar, és ezt jeleztük is a Fradinak. Amikor felbukkant annak a lehetősége, hogy Dibusz elmehet, akkor megállapodtak Bogdánnal, akit kimondottan azért igazoltak le, hogy ha az egyik addigi kapus távozik, akkor ne csak egy jó kapusa legyen a Fradinak, ami érthető, mert nincs ideje a klubnak várni, hiszen a bajnokság mellett a nemzetközi porondon is szerepel” – mondta Illés Zoltán, aki hozzátette, a Ferencváros kész elengedni Gróf Dávidot.

„Nyíri Zoltán ügyvezető alelnökkel megállapodtunk, aki ismét nagyon korrekten állt hozzá Dávid helyzetéhez. Korrekt feltételek mentén távozhat is. Egy évre elmehet valahová kölcsönbe úgy, hogy a fogadó klubnak opciója lenne a végleges megszerzésére. Ha valaki viszont már most megvenné, azt is megteheti, mert a jelenlegi kivásárlási árának is korrekt összeget határozott meg a Ferencváros.”

A kapus menedzsere kitért arra is, Grófnak miért kellett távoznia a Honvédtól tavaly májusban.

„Az akkori ügyvezetőtől nem kapott ajánlatot. Egy évvel előtte, az akkori tulajdonossal, George F. Hemingwayjel leültünk tárgyalni, de akkor a felek álláspontjai nagyon messze voltak egymástól, és itt nemcsak az anyagiakra gondolok, hanem a szerződésben szereplő egyéb, de ugyanolyan fontos feltételekre is. Ennek ellenére Hemingway is korrekt volt, mert Dávid végigvédhette a bajnokságot, annak ellenére, hogy nem állapodtunk meg a további együttműködésről. Téltől, ahogyan azt a szabályok lehetővé tették, elkezdtünk más klubokkal tárgyalni.”

„Mielőtt aláírtunk volna a Fradihoz, előtte egy héttel megtörtént a tulajdonosváltás a Honvédnál. Ekkor a kispestiek akkor kinevezett ügyvezetőjét megkerestük, elmondtuk neki, mit ajánlott a Fradi Dávidnak. Kis idő múlva azt mondta, hogy ezt ők nem tudják megadni, de ajánlatot nem tett. Dávidot érzelmi szálak kötötték a Honvédhoz, ezért is jeleztük az akkor kinevezett ügyvezetőnek, hogy maradna, de mivel nem kapott semmilyen ajánlatot, igent mondtunk annak a Ferencvárosnak, mely klubbal már több hónapja tárgyaltunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik