FTC: „Meghatározó szerepet töltenénk be a Bundesliga 2.-ben”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.17. 09:54
A Ferencváros két német légiósával, Florian Trinksszel és Oliver Hüsinggel közölt hosszabb cikket a noz.de. Utóbbi játékos szerint az NB I-ben címvédő, jelenleg azonban hullámzó teljesítményt nyújtó együttese a Bundesliga 2. meghatározó csapata lenne.

„A magyar élvonalbeli mérkőzések színvonalasabbak, mint a német másodosztályú találkozók. A csapatunk meghatározó szerepet töltene be a Bundesliga 2.-ben – mondta Hüsing, aki rostocki kölcsönből tért vissza Brémába, de csak az U23-asoknál játszott. A védő ezért nyáron a váltás mellett döntött, a beilleszkedési folyamat azonban – új ország, új futballkultúra – az ő esetében még tart. Hüsing, aki rostocki kölcsönből tért vissza Brémába, de csak az U23-asoknál játszott. A védő ezért nyáron a váltás mellett döntött, a beilleszkedési folyamat azonban – új ország, új futballkultúra – az ő esetében még tart.

„Több időre van szükségem, hogy a legjobb formámat tudjam nyújtani.”

„Itt békében végezhetem a munkámat” – fogalmazott a fél évvel korábban hazánkba költöző, a szakmai körülményekkel elégedett Trinks, aki azt mondta: mindig a Werder marad az ő klubja. A középpályás – akinek hozzáállását és viselkedését kritizálták a Bremennél – immár önkritikusan tekint a brémai időszakára. A két német légiós közül a januártól itt próbálkozó Trinks nem bánja, sőt, egyenesen örül annak, hogy kiszakadt a német labdarúgásból. Szerződése a nyáron jár le.

A fél éve érkezett Hüsing megállapodása 2018-ig érvényes, ő egyelőre nem kívánta értékelni pályafutásának azt a lépését, hogy magyar klubhoz igazolt: másfél esztendő múlva adna választ erre a kérdésre. Az életminőségét viszont már most mérlegre tudta tenni: „Budapesten is jó profi labdarúgóként élni”.

Trinks korábban a goal.com-nak adott nyilatkozatában értékelte hasonlóképpen a magyar futball színvonalát és a Ferencváros játékerejét.

„Az NB I nagyjából a Bundesliga 2. szintjének felel meg, az itteni két-három topcsapat abszolút helytállna a német másodosztályban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik