FTC: „Elvesztettünk 3000 ultrát, de nyertünk ugyanennyi embert”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.04. 12:49
null
Kubatov Gábor szerint a Ferencváros háromezer ultrát elveszített, de legalább ugyanennyi embert nyert (Fotó: NS-archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros első embere, Kubatov Gábor a Hargita Népének adott interjújában a kitűzött célok és nehézségek mellett beszélt a szurkolókról is.

 

„Nincs kevesebb nézőnk, vagy maximum 500 szurkolóval kevesebben járnak ki. A Ferencváros így is vezeti a rangsort, tehát nekünk van a legtöbb nézőnk, a tavaly 8500 volt az átlagnézőszám. Azt gondolom, idén is meglesz ez. Elveszítettünk ugyan 3000 ultrát, de megnyertünk legalább ugyanennyi embert. Ezek az emberek általában családosok, akik gyerekekkel járnak ki a meccsekre. Számukra olyan hangulatot kellett teremteni a stadionban, ahol nincs káromkodás, csúnya beszéd vagy erőszak. Nincs arra szükség, hogy a biztonsági emberek közbelépjenek a találkozó alatt. Azt gondolom, hogy ez közelebb van Európához és a Ferencvároshoz is” – mondta Kubatov Gábor a hargitanepe.eu-nak.

S, hogy a közeljövőben lát-e lehetőséget arra, hogy kompromisszum szülessen a szurkolókkal?

„Nem! A vénaszkenner és a beléptetés csak indok. A szurkolóktól azt kérjük, hogy viselkedjenek normálisan. Jöjjenek be a stadionba, de ne legyen balhé. Ne legyen a stadion környékén erőszak, ne háborúzzanak sem a rendőrökkel, sem az ellenfél szurkolóival. Szerintem ez a magyar sporttól vagy épp a Ferencvárostól teljesen eltávolodik” – felelte a Ferencváros elnöke.

„Azt kérjük a szurkolóktól, hogy ne trágárkodjanak, mert ha igen, nem jönnek ki az édesanyák. Ha nem jönnek ki az édesanyák, nem jönnek ki a gyerekek. És ha nem jönnek ki a gyerekek, akkor egy idő után nem lesz, aki szerelmes legyen a Ferencvárosba. Azt kérjük tőlük, hogy ne hozzanak politikát a stadionba, bár furcsa ezt mondanom, hiszen főállásban politikus vagyok. A sport nem arról szól, hogy politikai deklarációkat teszünk, hanem arról szól, hogy megnézzük – bőrszíntől, származástól, vallástól teljesen függetlenül –, hogy ki milyen teljesítményt nyújt a pályán. Ha nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy politikai deklarációkat tegyünk a Ferencváros nevében, akkor ez távolabb visz minket a megoldástól. Mint például a Csatáry-molinó, amely egy rendkívül fájó dolog. Ezért azt gondolom, hogy nem kértünk lehetetlen dolgokat, de ha ők úgy gondolják, hogy ezeket nem tudják betartani, akkor arra kérjük őket, hogy ne jöjjenek be a stadionba” – tette hozzá Kubatov Gábor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik