FTC: Bolinak erőt adott a kapitányi hívás, javítana a Dinamo ellen

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2020.09.04. 10:14
null
Az elefántcsontparti támadó hiányolja a gólt, minél hamarabb megtörné a jeget (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros elefántcsontparti támadója, Frankc Boli telefonhívást kapott hazája szövetségi kapitányától, Patrice Beaumelle-től, klubjával pedig a Dinamo Zagreb elleni statisztikán javítana.

 

– A keretből ezekben a napokban többen is hazájuk válogatottjánál vannak. Nem jut eszébe, hogy ön is bemutatkozhatna az elefántcsontparti együttesben?
– Olyannyira eszembe jut, hogy épp a közelmúltban keresett meg Patrice Beaumelle, a válogatott élére márciusban kinevezett szövetségi kapitány – mondta lapunknak Franck Boli, a zöld-fehérek csatára. – Telefonon hívott, hosszasan beszélgettünk. Elmondta, hogy figyelemmel követi a teljesítményemet, és ha a közeljövőben is olyan jó formában futballozom, mint az elmúlt idényben, az ajtó nyitva áll előttem. Nem tagadom, ez a hívás még elszántabbá tett. Hihetetlen büszkeséget éreznék, ha elefántcsontparti válogatott lehetnék. A családomról már nem is beszélve…

SZÁMOK
1 millió euróra, vagyis csaknem 350 millió forintra becsüli Franck Boli piaci értékét a transfermarkt.de portál
10 gólt szerzett az elmúlt idényben a zöld-fehérek támadója, aki az Újpest ellen háromszor is eredményes volt
26 esztendős az elefántcsontparti csatár, aki a norvég élvonalból 2019 nyarán érkezett Magyarországra

– Két bajnokin lépett eddig pályára az idényben. Zavarja, hogy még nem szerzett gólt? Idegesíti, vagy úgy van vele, előbb-utóbb úgyis sikerül?
– Hiányolom a gólt, még akkor is, ha csak száznyolcvan percet töltöttem a pályán. Az MTK és a Zalaegerszeg ellen nem találtam be, remélem, hogy a következő, Paks elleni bajnokin már a kapuba találok. A lelkemnek jót tenne, hiszen az évek alatt megtapasztaltam, minél később jön az első gól, annál görcsösebb lesz az ember. Szóval jó lenne minél hamarabb túlesni ezen.

– A sok hiányzó miatt Szerhij Rebrov vezetőedző foghíjas keretnek tart edzéseket. Hogy telik ilyenkor egy hétköznap?
– Attól függ, hogy egy vagy két gyakorlásunk van-e. Nehogy azt higgye bárki is, hogy amíg a többiek a válogatottnál vannak, addig mi a Népligetben lazítunk. Rengeteget gyakorolunk, olykor szinte elveszünk a részletekben. De láthattuk, ezeknek igenis nagy jelentőségük van egy-egy párharcnál. Kemény kihívások várnak ránk, így nem árt minél alaposabban felkészülni.

– Szeptember tizenhatodikán máris itt a Dinamo Zagreb elleni Bajnokok Ligája-selejtező. Mit szólt, amikor a sorsoláson ismét a horvát együttest kapták ellenfélnek?
– Úgy voltam vele, hogy annak a csapatnak, amely a Celticet idegenben üti el a továbbjutástól, nincs kitől tartania. A skót bajnok remek csapat volt, ezt a saját bőrünkön tapasztalhattuk, mégis sikerült legyőzni. A Dinamo Zagreb hasonlóan erős együttes, mint a Celtic. Ráadásul hazai pályán játszunk, úgyhogy nincs mitől tartanunk. Ettől még persze nem vitás, a papírforma a zágrábiak mellett szól, de bármennyire közhelyes, a futballban bármi megtörténhet.

– Egy esztendővel ezelőtt, a zágrábiak elleni budapesti négy nullás vereség során lépett pályára először ferencvárosi színekben. Ilyennek képzelte az azóta eltelt időszakot?
– Nincs okom panaszra. Újra bajnokok lettünk, az elmúlt bajnokságban tíz gólt szereztem, most pedig ismét a Bajnokok Ligája selejtezőjében harcolunk – immár a rájátszásért.

– A statisztika azt mutatja, hogy a magyar csapatoknak nemigen megy a horvát együttesek ellen  a nemzetközi kupákban .
– Az ilyen statisztikáknak nem sok jelentőségük van, engem legalábbis nem különösebben érdekelnek. De ha ilyen rossz a mutató, itt a lehetőség, hogy javítsunk rajta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik