FTC: Bajnokság? Tudunk mi ennél is jobbak lenni – Civic

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.03.20. 20:39
Eldar Civic, a Ferencváros bosnyák labdarúgója a Fradi sikereinek titkáról, Szerhij Rebrov vezetőedzőről és Bosznia-Hercegovina válogatottjának Európa-bajnoki szereplést illető reményeiről is beszélt egy hazájában napvilágot látott minapi interjúban.

„Jó formában vagyunk, keményen edzünk, úgyhogy a jó eredmények nem maradhatnak el – idézi Eldar Civicet a SportSport.ba. – Elsők vagyunk a tabellán, három pont az előnyünk a két meccsel többet játszó legerősebb üldöző előtt, ezzel együtt semmi sem dőlt el, a lehető legkomolyabban kell vennünk a mérkőzéseket, amikor majd újra elindul a bajnokság. Remélem, a végén bajnoki címet ünnepelhetünk.”„Jó formában vagyunk, keményen edzünk, úgyhogy a jó eredmények nem maradhatnak el – idézi Eldar Civicet a SportSport.ba. – Elsők vagyunk a tabellán, három pont az előnyünk a két meccsel többet játszó legerősebb üldöző előtt, ezzel együtt semmi sem dőlt el, a lehető legkomolyabban kell vennünk a mérkőzéseket, amikor majd újra elindul a bajnokság. Remélem, a végén bajnoki címet ünnepelhetünk.”

„Az érkezésem után némi ideig eltartott, hogy alkalmazkodjam a csapathoz, de szerencsére ezen már túl vagyok – folytatta a tavaly nyáron szerződtetett, viszonylag gyorsan alapemberré váló hátvéd. – Jól fogadtak a csapattársak, Magyarországhoz is hamar hozzászoktam, ez az érvényesülésem kulcsa. Ha játéklehetőséget kapok, csak egyvalami lebeg a szemem előtt: hogy megtegyek mindent, ami a csapat sikeréhez kell. Szerintem még van bennünk tartalék, tudunk ennél is jobb teljesítményt nyújtani a bajnokságban.”

A Fradi vezetőedzőjéről, Szerhij Rebrovról is faggatták a játékost.

„Edzőként és emberként is nagyra tartom. Nemcsak a pályán, hanem azon kívül is sokat tanulhatunk tőle. Vérbeli pedagógusalkat, biztos vagyok benne, hogy a tőle tanultak révén rengeteget fejlődtem, és sokkal jobb futballista lettem, mint korábban voltam.”

Az interjúban Civic arról is beszél, mennyire boldoggá tette, hogy Dusan Bajevic szövetségi kapitány beválogatta az Eb-részvételről döntő Nemzetek Ligája-playoffra, ahol szerinte nagyon nagy kihívást jelent a kijutáshoz szükséges két győzelem, még ha ők tűnnek is a négyes favoritjának (az ellenfél Észak-Írország, majd továbbjutás esetén a szlovák–ír párharc győztese).

„Karrierem eddigi legszebb pillanatait élném meg, ha sikerülne a kijutás!” – mondta a kilencszeres bosnyák válogatott labdarúgó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik