FFT: hogyan üldözték el a Fradi-játékosok Pintér Attilát?

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.09.05. 17:08
null
„Pintér Attila edző viszonya megromlott a játékosokkal”
A FourFourTwo magazin Döglött akták sorozatában rendre leporol egyet a magyar futball számos abszurd ügyirata közül. A Ferencváros háza táján 2004-ben igencsak pikáns ügy bontakozott ki...

 

2003 decemberében a Ferencváros úgy döntött, hogy meneszti Garami József edzőt, mert egy nála jóval keményebb, határozottabb, szenvedélyesebb szakembert akart a kispadra, aki felrázza az elkényelmesedett sztárokat. Így esett a választás a zöld-fehérek korábbi válogatott játékosára, az akkor 38 éves, már hat éve edzősködő Pintér Attilára, akivel hároméves szerződést kötött a klub, és aki teljesítette is vállalt feladatát: az idény végére bajnokot és Magyar Kupa-győztest csinált a Fradiból.

A magyar válogatott későbbi szövetségi kapitányának azonban ennél is jóval nagyobb szabású tervei voltak: kijelentette, hogy tizenegy év után újra eljuttatja a Ferencvárost a Bajnokok Ligájába. A bajnokságot követő nyári szünetben neki is állt a grandiózus terv végrehajtásának: gőzerővel készült a BL-selejtezőre, járt ellenfélnézőben is. Ám egyszer csak, június utolsó napjaiban, alig két héttel az albán KF Tirana elleni selejtező előtt nyugtalanító hír kezdett keringeni az Üllői út környékén: híre ment a sajtóban, hogy a saját játékosai gyűlölik, puccsot szerveznek ellene, mindenáron el akarják távolítani, és lehetséges, hogy ezért a klubvezetőség megválik tőle.

Így is történt. De vajon mi állt a háttérben?

A FourFourTwo magazin teljes cikke elolvasható a FourFourTwo.hu-n,IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik