FFT: Budafok, felsőfok – 74 év után újra az NB I-ben

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.10.08. 19:17
Emberáradat, csatazaj, fieszta: a viharos történelmű, a magyar futball minden mélységét megjáró patinás egyesület visszakapaszkodott a hegyoromra, hetvennégy év után győzelemmel tért vissza az NB I-be. Az ausztráliai mentőöv után tudatos építkezés és koncepció Budafokon, ahol a városrész együtt lélegzik imádott futballcsapatával.

A meglehetősen váratlan feljutás után a stadiont épphogy csak sikerült felújítani, kibővíteni az NB I-es rajtra. Az egyik lelátónak, amely négyszáz nézőnek adhat majd helyet, még csak a vázszerkezete áll. Ezerhatszáz–ezerhétszáz szurkolóval számoltak előzetesen a szervezők, végül mind a kétezer, pillanatnyilag használható álló helyre elkeltek a jegyek, a stadion csordultig tele van, és sokan még kinn is rekedtek, mint fentebb olvashattuk. A jelenség finoman szólva sem mindennapi Budafokon.

„Amikor ideigazoltam játékosként, harminc-negyven ember ült a lelátón, most meg telt házas meccsen nyertünk az NB I-ben. Ennél többet nem is kívánhatnék” – mondta Csizmadia Csaba vezetőedző a Kisvárda elleni mérkőzés lefújása után, az elképesztő időjárási körülmények között, szakadó esőben és szélben, hősiesen kivívott 2–1-es győzelem örömmámorában.

Miközben a budafoki Promontor utcában tombolva ünnepel a sikeréhes közönség, a magyar fővárostól légvonalban mintegy 15 570 kilométer távolságra, az ausztrál megapoliszban, Melbourne-ben egy 56 esztendős férfi görnyed a laptopja monitorja előtt, és úgy szurkol minden idegszálával a Budafoknak, a szakadozó streamet követve. Talán az egyetlen Victoria államban, aki nézi a meccset, de talán az egész déli féltekén is. Ő Bélteky Róbert, a Budafoki MTE magyar–ausztrál tulajdonosa, aki persze jött volna kézzel-lábbal, ha tehette volna, hogy személyesen lássa csapata bemutatkozását az első osztályban, de nem tehette.

A Budafokról szóló teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik