Felkészülés: két góllal verte meg a Paksot a szlovák utolsó

Vágólapra másolva!
2013.02.13. 16:16
A labdarúgó NB I-ben szereplő MVM Paks a törökországi Belekben rendezett felkészülési mérkőzésen 3–1-es vereséget szenvedett a szlovák bajnokság utolsó helyén álló FC Spartak Trnavától. A mérkőzés első gólját a tizenkettedik percben a korábban a Mainzban és a Wolfsburgban is megfordult Miroslav Karhan szerezte tizenegyesből, majd a második félidőben Ivan Lietava és Martin Vyskocil is betalált szlovák oldalon.

A szlovákok már a 11. perben megszerezték a vezetést egy tizenegyesből szerzett góllal. Csernyánszki Norbert szabálytalanságát követően Karhan értékesítette a büntetőt, 0–1. 0–1.

A gólt követően a paksiak átvették a játék irányítását, és hat komoly helyzetet alakítottak ki a szünetig, de értékesíteniük egyiket sem sikerült.

A fordulást követően sok cserét hajtott végre, így folyamatosan friss erőket tudhatott a pályán a szlovák csapat, amelyben hat válogatott játékos is pályára lépett. A Trnava a 62. percben növelte előnyét, miután egy Csernyánszkiról kipattanó labdát helyezett a paksi kapuba a szlovákok támadója, 0–2.

Hasonló körülmények között esett a Spartak harmadik találata is a 73. percben: egy lövést Csernyánszki bravúrral hárított, de a kipattanóra ismét a szlovákok csaptak le, 0–3.

A paksiaknak végül az utolsó percben sikerült szépíteni egy szögletből. A beadást Bartha László visszahúzta középre, Szabó János pedig a hálóba fejelte a labdát, 1–3.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MVM PAKS–FC SPARTAK TRNAVA (szlovák) 1–3 (0–1)
Belek, Törökország
PAKS: Csernyánszki – Sifter (Pintér N.), Éger, Szabó J., Juhász D. – Könyves (Mészáros I.), Bartha, Báló (Heffler T.), Vayer (Hahn) – Lázok, Eppel (Tököli).
A paksi gólszerző:
Szabó J.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik