Felkészülés: emberhátrányban ikszelt a Honvéd; nyert a Debrecen

Vágólapra másolva!
2022.01.22. 18:23
null
Bardea kiállítása megnehezítette a Honvéd dolgát (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Az élvonalbeli Budapest Honvéd 1–1-es döntetlent játszott hazai környezetben a labdarúgó NB II-ben szereplő Ajkával szombaton, felkészülési mérkőzésen, míg a Debreceni VSC 1–0-ra legyőzte az ukrán FC Minajt. 

HONVÉD–AJKA

A gól nélküli első félidőt követően a második játékrészben felpörögtek az események. Az 58. percben Nir Bardea gólhelyzetben szabálytalankodott Dragóner Filippel szemben, így büntetőhöz jutott az Ajka, a Honvéd védőjét pedig kiállították.

Szarka Ákos gólra váltotta a tizenegyest (0–1), de öt perccel később máris egyenlő volt az állás: Kovács Nikolász talált be (1–1). A továbbiakban már nem változott az eredmény, így a Honvéd döntetlent játszott a második, egyben utolsó téli felkészülési mérkőzésén.

DEBRECENI VSC–FC MINAJ

Utolsó felkészülési meccsét játszotta szombaton a DVSC is, amely az ukrán élvonalban szereplő FC Minajt fogadta otthon, a Nagyerdei Stadionban.

Győzött a Debreceni VSC (Fotó: Debreceni VSC)
Győzött a Debreceni VSC (Fotó: Debreceni VSC)

A találkozó elején a szakadó hóval is meg kellett birkózniuk a játékosoknak, és a változó körülményekhez a hazaiak alkalmazkodtak jobban, a 36. percben megszerezték a vezetést Ugrai Roland góljával. A folytatásban nem változott az eredmény, a debreceniek tehát sikerrel zárták a felkészülést.

LABDARÚGÁS,
NB I-ES FELKÉSZÜLÉS
Budapest Honvéd–Ajka (II.) 1–1
(0–0)
Budapest, Honvéd-MFA Utánpótlásközpont, zárt kapuk mögött. Vezette: Zimmermann Márió (Perák A., Molnár I.)
Honvéd:
Szappanos – Kovács N., Bardea, Baráth B., Tamás K. – Nono (Irimiás, a szünetben), Petruszenko (Nagy G., 71.), Feledy (Benczenleitner, 71.) – Machach, Kerezsi (Lukic, 71.), Nagy D. (Banó-Szabó, 64.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
Ajka:
Horváth D. – Szűcs K. (Sejben, a szünetben), Heffler T., Görgényi, Présinger – Tajthy (Dragóner, a szünetben), Tóth G., Murka, Berzsenyi (Szarka, a szünetben), Kenderes, Gaál. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerzők:
Kovács N. (63.), ill. Szarka (60. – tizenegyesből)
Kiállítva: Bardea (58.)

A BP. HONVÉD FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Edzőtábor:
a koronavírus-járvány miatt lemondták a beleki edzőtábort.
Felkészülési mérkőzések

Január 15., 13 óra: Honvéd–ZTE 0–0

Debreceni VSC–FC Minaj (ukrán) 1–0 (1-0)
Nagyerdei Stadion, zárt kapu. Vezette: Újhelyi.
DVSC:
Gróf – Poór (M. Nikolics, 86.), Pávkovics, Deslandes (Bényei, 46.), Charleston – Varga J., Baráth P. – Soltész (Pintér, 67.), Dzsudzsák (David Babunszki, 62.), Ugrai (Gyönyörű, 62.) – Szécsi (Dorian Babunszki, 62.)
Gólszerző:
Ugrai (36.)

A DVSC FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Edzőtábor:

Felkészülési mérkőzések
Január 12., 14 óra: DVSC–Kazincbarcika (III. o.) 4–0
Január 15.: DVSC–Mezőkövesd – elmaradt

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik