Fehérvár: megoperálták a válogatott védőt, két hónap múlva térhet vissza

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.09.04. 08:24
null
Fiola Attilát megműtötték, két hónapig nem játszhat (Fotó: Török Attila)
Fiola Attilát kedden Barcelonában megműtötték – számolt be róla a válogatott labdarúgó klubja, a Mol Fehérvár FC. A 29 esztendős védő várhatóan hat-nyolc hét múlva léphet pályára.

 

A székesfehérváriaknál 2016 óta futballozó, Európa-bajnokságot megjárt Fiola Attila ebben az idényben öt NB I-es és három Európa-liga-selejtezős mérkőzésen játszott. A Fehérvár tájékoztatása szerint Fiolának krónikus íngyulladás miatt kellett kés alá feküdnie.

„Fiola Attilát kedden Barcelonában megműtötték. Az esetében nem egy konkrét sérülésről van szó, hanem egy krónikus, elhúzódó folyamat eredményeképpen kialakult íngyulladásról. Az előző szezonban hármas terhelést kapott játékosunk (bajnokság, Európa-liga és válogatott), de már ezt megelőzően is jelentkeztek ez irányú tünetei. Az elmúlt időszakban állandó kezelésre szorult, ezért kellett az operáció mellett dönteni. Azért a mostani időszakot választottuk, mert most veszítjük a legkevesebb időt, hiszen két hét szünet van a bajnokságban. Az artroszkópos térdműtét jól sikerült, jövő héten már elkezdheti a rehabilitációt, a teljes felépülés körülbelül hat-nyolc hetet vesz igénybe” – idézi a molfehervarfc.hu Dr. Kovács Tibor csapatorvost.

Marko Nikolics együttese öt forduló után egyedüli hibátlan csapatként vezeti az NB I tabelláját. Fiola rehabilitációja alatt többek között a Honvéddal, az Újpesttel, a DVSC-vel, a Mezőkövesddel és a Ferencvárossal is megmérkőzik a Fejér megyei gárda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik