Eurofutball: új klubja bemutatta a Fradiból érkező játékost

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.14. 15:46
Egy ideje sejthető volt, és szerdától immár hivatalos: a Ferencvárostól a szezon végén távozó Michal Nalepa a Lechia Gdanskban folytatja a pályafutását. A 24 éves labdarúgó négy esztendőre írt alá a lengyel bajnokság legutóbbi negyedik helyezettjének.

„A Magyarországon eltöltött három év során értékes tapasztalatokat gyűjtöttem, sok játéklehetőséget kaptam, így pillanatnyilag több meccsem van a magyar NB I-ben, mint az Ekstraklasában – idézi a Lechia honlapja Michal Nalepát. – Nagyon sokat tanultam Thomas Dolltól, akivel az első pillanatban megtaláltuk a közös hangot. Rengeteg szép emléket hoztam magammal Magyarországról: először is ott született meg a fiam, de nagyon megszerettem a magyar embereket, az ottani konyhát is.”Michal Nalepát. – Nagyon sokat tanultam Thomas Dolltól, akivel az első pillanatban megtaláltuk a közös hangot. Rengeteg szép emléket hoztam magammal Magyarországról: először is ott született meg a fiam, de nagyon megszerettem a magyar embereket, az ottani konyhát is.”

„A Fradi a legnépszerűbb klub Magyarországon, de a futball iránti érdeklődés Lengyelországban sokkal nagyobb – folytatta az Üllői úti szerződése lejártával szabadon igazolható védő. – Nemcsak infrastruktúrában és marketingben jár előrébb a lengyel bajnokság, hanem futballban is. Magyarországról is követtem az itthoni eseményeket, tudom, hogy itthon magasabb a színvonal. A Lechia ajánlatát megkapva egy pillanatig sem haboztam, hiszen egy folyamatosan fejlődő, nagy szurkolótábor támogatta, szép terveket dédelgető klubról van szó, amelyben remélhetőleg sikereket érek majd el.”

A lengyel bajnokságban július 15-én kezdődik az új szezon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik