ETO: két év múlva újra az NB I-ben akarnak lenni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.18. 12:22
Az ETO a jelenlegi otthonában, az ETO Parkban szándékozik lejátszani hazai mérkőzéseit a labdarúgó NB III-ban is, és két év alatt vissza akar kerülni az élvonalba – többek között erről beszélt a Kisalföldnek a nehéz pénzügyi helyzetben lévő győri élvonalbeli labdarúgócsapat NB III-as indulási jogát átvevő ETO Futsal Kft ügyvezetője, Drucskó Zoltán.

„Ha jól mennek a dolgok, akkor két év alatt, de tudomásul kell vennünk, ezt sok minden befolyásolhatja – idézi a kisalfold.hu Drucskó Zoltán válaszát arra a kérdésre, mennyi idő alatt juthat vissza az ETO a labdarúgó NB I-be. – Mindenesetre a céljaink egyértelműek, szeretnénk, ha a lehető leghamarabb első osztályú lenne az elsősorban győri fiatalokra épülő csapat. Ennek függvényében jövőre cél a második vonal.”kisalfold.hu Drucskó Zoltán válaszát arra a kérdésre, mennyi idő alatt juthat vissza az ETO a labdarúgó NB I-be. – Mindenesetre a céljaink egyértelműek, szeretnénk, ha a lehető leghamarabb első osztályú lenne az elsősorban győri fiatalokra épülő csapat. Ennek függvényében jövőre cél a második vonal.”

Kérdésre válaszolva az ügyvezető elmondta: ha az MLSZ a várakozásoknak megfelelően megadja az NB III-as licencet (a döntés május 26-án várható), a csapat az ETO Parkban kívánja lejátszani hazai mérkőzéseit a harmadosztályban is.

„A centerpályán szeretnénk megrendezni a mérkőzéseket, de természetesen ennek költségvonzata van, amelynek számszaki része még nem ismert számunkra. Remélhetőleg siker koronázza az önkormányzat ez irányú elképzeléseit. Az indulási jog átadása során már megkezdődtek a vagyonfelügyelővel az erre irányuló tárgyalások” – mondta Drucskó.

Az ügyvezető – akárcsak néhány napja a Nemzeti Sport Online érdeklődésekor – üzleti és adótitokra hivatkozva nem adott választ arra a kérdésre, hogy a futsal kft. vett-e fel hitelt az ETO köztartozásának teljes körű kiegyenlítésére, azt azonban megerősítette, hogy ez állami és közpénzek, valamint szövetségi források igénybevétele nélkül történt meg.

Drucskó beszélt még arról, hogy „az ETO megmentésén túl az utánpótlás, a gyerekek további versenyeztetési, sportolási lehetőségének biztosítása volt a fő prioritás”, és igennel válaszolt arra a kérdésre, amely azt firtatta, minden korosztály, minden gyerek maradhat-e az ETO-ban.

Az ügyvezető elmondta még: az új költségvetés „kiegyensúlyozott működést fog biztosítani”, ami pedig a szakmai stábot illeti, az ETO korábbi játékosának, Preszeller Tamásnak minden bizonnyal meghatározó szerepe lesz benne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik