Eger: „A játékosok nem tudnak hol lakni, nincs már Egerben szállásuk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.07. 09:28
Elsősorban anyagi, és nem becsületbeli kérdés a folytatás. Az, hogy az egriek hajlandóak-e továbbra is – ahogy ők fogalmaztak – bohóckodni. Négy mérkőzés van hátra a labdarúgó NB I-es szezonból, és a sereghajtó játszik, játszhat még a Lombard Pápával, az Újpesttel, a Honvéddal, aztán az utolsó fordulóban a Győri ETO-val is. Beleszólhatna a kiesés ellen, továbbá az aranyért zajló harcba. Feltéve persze, hogy nem mondja: ennyi volt.

„Szeretnénk a bajnokságot tisztességesen, sportemberek módjára végigjátszani – hangsúlyozta Tóth Dénes klubmenedzser. – Nem is elsősorban az akarattal és az elszántsággal van a gond. Sokkal inkább azzal, hogy a játékosok nem tudnak hol lakni, mert nincs már Egerben szállásuk, albérletük, és a csapat nem tud hol gyakorolni, hiszen edzéslehetőség sem nagyon van már a városban. Igyekeztünk mindig mindent megtenni annak érdekében, hogy ki tudjunk állni a hátralévő mérkőzéseken, e pillanatban viszont nekem is súlyos kétségeim vannak a folytatást illetően."

Az egriek vesszőfutása már réges-rég túlmutat azon, hogy az együttes mindig albérletbe kényszerül, és a játékosok nem kapnak egy kanyi vasat sem járandóság gyanánt. Az a helyzet, hogy a klub már a beszállítóinak is régóta tartozik. A hitelezőket sem lehet az idők végezetéig hitegetni, hogy majd csak lesz miből kiegyenlíteni a számlákat.

A Pécs elleni vereség (2–3) után Mészáros Ferenc vezetőedző elmondta, hogy: „Az illetékesek azt ígérték, hétfőn öszszeülnek, beszélnek a jövőnkről, keddre konkrétumokat mondanak. Mi a játékosokkal kedden találkozunk legközelebb..."

Igyekeztünk elébe menni a keddi bejelentésnek, ám csak annyit sikerült megtudni, hogy hétfőn a tulajdonosok, Kocsis Zoltán, valamint John Marshall összeültek, hogy megoldást keressenek. Legjobb lenne, ha pénzt találnának, hisz Tóth Dénes szerint csak és kizárólag az anyagiakon múlik, hogy az egriek folytatják-e a bajnokságot. A kérdés tehát az, meddig tart még a cirkusz. A hírek szerint Kocsis Zoltán a hétfői egyeztetésen egy forintért felajánlotta megvételre a tulajdonrészét annak, aki vállalja az adósságok rendezését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik