Edzőkeringő: Pintér volt klubjához térhet vissza; felcsúti jelöltek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.05. 09:36
null
Vajon hová vezet Pintér Attila útja Felcsútról? (Fotó: Török Attila)
A Puskás Akadémia labdarúgócsapata hétfőn jelentette be, hogy közös megegyezéssel távozik a klubtól Pintér Attila vezetőedző, majd az NB I-től búcsúzó Vasas is bejelentette, hogy Michael Oenning nem folytatja a munkát – ez a két hír pedig elegendő volt ahhoz, hogy beinduljanak a találgatások. Lássuk a nyári, magyar edzőkeringő lehetséges forgatókönyveit...

PINTÉR ATTILA VISSZATÉRHET – DE HOVA IS?

Az szinte biztos, hogy sokáig nem marad állás nélkül a Felcsútról távozó, a csapatot kupadöntőig vezető Pintér Attila. A legvalószínűbb megoldásnak jelenleg az tűnik, hogy Győrbe teszi át székhelyét. Az NB II-es ETO a hírek szerint felbonthatja Szentes Lázár szerződését, a szakmai igazgatói posztra pedig optimális megoldást jelenthet a korábbi szövetségi kapitány. Az edző pedig egyes pletykák szerint a békéscsabai Boér Gábor lehetne, de a másodosztályban 3. helyen végző Előrénél az NSO megkeresésére cáfolták, hogy távozna tőlük a fiatal szakember.

Pintér Attila 2009 és 2013 között egy megszakítással már dolgozott Győrben, s a két bronzérem mellett 2013-ban bajnoki címet is ünnepelhetett. A csapat kispadját a rákövetkező szezon felénél, a magyar válogatott szövetségi kapitányi állásáért hagyta ott. További érvként szólhat mellette, hogy 2016-ban a Mezőkövesdet, 2017-ben a Puskás Akadémiát vezette a másodosztályból az élvonalba, a városban lakása van, fia az ETO utánpótlásában futballozik. Hozzátesszük, a győri vonal mellett arról is hallani, hogy Pintér Attila esetleg Mezőkövesdre tér vissza a nyáron, bár az nagyobb meglepetés lenne azok után, hogy Kuttor Attila vezetőedző remek munkát végzett, és bent tartotta a csapatot az élvonalban.

A PAFC KAPCSÁN NEMCSAK STORCK KERÜLT SZÓBA...

Tegnapi hírünk volt, hogy a Puskás Akadémia egyik kiszemeltje Pintér helyére Bernd Storck, aki az utánpótlás munkájában is szerepet vállalhatna a Pintérhez hasonlóan ugyancsak távozó Szalai László szakmai igazgató helyett.

Azóta pedig már más nevek is felvetődtek a Puskás Akadémia megüresedő kispadja ürügyén.

Legfrissebb Információink szerint Benczés Miklós, a DVTK akadémiájának igazgatója lehet a befutó. Benczés korábban három éven át már volt vezetőedző Felcsúton, ahonnan 2015 nyarán távozott.

Bódog Tamásról, a Diósgyőr áprilisban menesztett vezetőedzőjéről is lehetett hallani lehetséges kiszemeltként, bár az érintett cáfolta, hogy bárki felvette volna vele a kapcsolatot. Ugyancsak szóbeszéd tárgya a Balmazújvárossal drámai módon kieső Horváth Ferenc szerepvállalása, a legmeglepőbb pedig a Videotonnal három éve bajnokságot nyerő spanyol Joan Carrillo vagy a tavaly a Honvéddal aranyérmes Marco Rossi érkezése lehetne.

VASAS: FELKÉSZÜL MÉSZÖLY GÉZA?

A Vasas kapcsán már szezon közben is szóba került, hogy Mészöly Géza válthatja Michael Oenninget, és most, hogy a német szakember a szerződése lejártával távozott, van rá esély, hogy a legutóbbi idényt még a Haladásnál kezdő Mészöly valóban visszatér az angyalföldiekhez, akiknél 2006 és 2009 között már dolgozott.

A Vasasnál is szóba került már Bódog Tamás, de akkor még NB I-es volt a csapat, nagy kérdés, hogy adott esetben vállalna-e munkát a másodosztályban is a DVTK-tól a szezon hajrájában menesztett edző, akinek nem titkolt célja, hogy előbb-utóbb ismét külföldön vállaljon munkát, hiszen másodedzőként több országban is dolgozott már.

A Vasassal kapcsolatos hír, hogy a jelenlegi információk szerint egy felkészülési mérkőzésen biztosan pályára lép a Vasas júniusban: 23-án, szombaton Putnokon pótolják ugyanis a márciusban elmaradt meccset – ezzel a találkozóval nyitják meg ünnepélyesen a Vasas, valamint a magyar válogatott egykori klasszisáról elnevezett Várady Béla Sportközpontot. Az NB II-es idény július 29-én kezdődik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik