DVTK: pótolták az adatokat, bizakodóak licencügyben

Vágólapra másolva!
2013.05.22. 10:09
Dudás Hunor, a DVTK ügyvezető igazgatója bizakodó licencügyben. Szerinte amit tudtak, benyújtották a bizottságnak, és várják a számukra remélhetőleg kedvező döntést.

A Diósgyőr valahogy mindig kimaradt a felsorolásból. Első ízben április 29-én, amikor az MLSZ illetékes bizottsága először adott ki NB I-es induláshoz szükséges klublicenceket; aztán múlt hét kedden is hiába kerestük a DVTK-t a listán. Akkor már csupán a piros-fehérek nem kaptak első fokon licencet az élvonalbeli és bent maradó helyeken álló klubok közül. Márpedig licenc nélkül nincs rajtengedély – és nincs NB I sem.

„Folyamatban lévő ügyről beszélünk, úgyhogy várjuk ki a végét!" – hangsúlyozta Dudás Hunor, a DVTK ügyvezető igazgatója. Múlt héten még úgy volt, a diósgyőriek vezetősége – amely tehát az elsőfokú eljárásban nem szerzett együttesének licencet – május 17-ig élhet jogorvoslattal a fellebbviteli licencbizottsághoz benyújtott kérelmével. Majd a határidő május 23. éjfélre módosult. A bizottság 28-án ül össze döntéshozatalra. Nem érdemes viszont sokáig húzni-halasztani a DVTK ügyét (sem), elvégre az UEFA-nak május 31-ig le kell adni a magyar licenctulajdonosok névsorát.

„Szó sincs arról, hogy tartozásaink lennének vagy ilyesmi – így a piros-fehérek ügyvezetője. – Egy-két adatot kellett csupán pótolnunk. Amit kértek tőlünk, teljesítettük, és amit tudtunk, maradéktalanul benyújtottunk bizottságnak."

De hogyan lehetséges ez? Tudniillik a fellebbviteli licencadó bizottság ugyanabból az adatbázisból dolgozik, mint az első fokon eljáró bizottság. S ez utóbbi ugyebár úgy határozott, hogy a rendelkezésére álló adatok alapján a DVTK-nak nem adhat klublicencet.

„Olyan információkat és adatokat lehet megosztani a fellebbviteli bizottsággal, amelyek az elsőfokú eljárás során önhibáján kívül nem álltak a licenckérelmező rendelkezésére – mondta Varjú Tamás, az elsőfokú licencadó bizottság elnöke. – Ez viszont már nem a mi ügyünk. Bizottságunk meghozta döntését, amely ellen természetesen fellebbezni lehet, de emlékezetem szerint eddig csak egyszer volt példa, hogy a fellebbviteli bizottság más határozatot hozott, mint mi. Korábban megengedőbbek voltak a szabályok, s a klubok arra játszottak, ha első fokon nem kapnak licencet, fellebbeznek. Kiderült, hogy ez nem járható út. Egy klubot ugyanakkor nem feltétlenül minősít, hogy elsőre megkapta-e a licencet vagy sem."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik