nemzetisport.hu 2018.05.02 10:50 Frissítve: 2018.05.02 10:58

DVTK: Miskolc-Madrid oda-vissza megvolt, hazatér a klub

A hétvégén véget ér a DVTK másfél évig tartó „hontalan” időszaka, elkészült a klub új stadionja, és stílusosan a Mezőkövesd elleni bajnokin birtokba veheti az új létesítményt a diósgyőri csapat. Stílusosan, hiszen éppen a Mezőkövesd volt az egyik klub, amely ideiglenes otthont biztosított a Diósgyőrnek az új stadion felépítésének időszakában. A miskolciak honlapja hosszabb írásban emlékezik meg a stadionépítés időszakáról, amelyben a klub „láthatatlan emberei” árulják el, hogy számukra milyen plusz feladatot jelentett az albérletben lejátszott 26 találkozó.

 

A DVTK a hétvégén birtokba veszi új otthonát (Fotó: Földi Imre)

A fű Miskolcon, Mezőkövesden és Debrecenben is zöld, a pálya mérete is hasonló, mégsem ugyanaz idegenben fogadni az aktuális ellenfelet, mint hazai pályán. 2016 novemberétől a DVTK összesen 22 bajnoki és 4 kupamérkőzést játszott albérletben Mezőkövesden és Debrecenben. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt bő másfél év hazai mérkőzéseire összességében mintegy 4660 kilométert utazott pluszban a csapat, a háttérszemélyzet és a labdarúgókat minden meccsre elkísérő szurkolók.

Ha valaki egyhuzamban autóval szeretné megtenni ezt a távot, akkor az olyan lenne, mintha elindulna Diósgyőrből és meg sem állna a kazahsztáni Karagandi városáig, de a New York-Los Angeles távolság is belefér. Sőt, a Miskolc-Madrid útvonal is megjárható, vagy a Mikulás is meglátogatható a lappföldi Rovaniemi városában, mindkettő oda-vissza úttal számolva.

„Minden mérkőzésre, legyen az itthon vagy idegenben, igyekszünk kollégáimmal úgy felkészülni, hogy minden szükséges eszköz rendelkezésre álljon. A szerelés mellett a bójákat, taktikai táblát, gátakat és sok hasonlót kellett állandóan pakolni. A Diósgyőri Stadionban könnyű a dolgunk, mert néhány lépéssel elérhető a szertár, ha valamire szükség van, idegenbe viszont vinni kell mindent” – mondta el Gácsi Péter, a DVTK szertárvezetője.

„Létezik egy checklist, azon kell végigmennünk, majd két-három alkalommal ellenőrizni, hogy mindent bepakoltunk-e. Apróság, de szinte a legnagyobb odafigyelést a játékvezetők törülközője igényelte, mert azt a pályaválasztónak kell biztosítania, de a meccs után általában a csapat már régen úton van hazafelé, amikor a sporik elhagyják a stadiont. Ezért következő alkalommal ismét vinni kellett, hiszen ki tudja, nem keveredett-e el, a helyiek kimosták-e, mert ha nem, akkor használt törülközőt mégsem adhattunk nekik. Ha ehhez hozzátesszük, hogy az egyik héten Debrecenben, a másik héten Mezőkövesden játszottunk, akkor bizony néha el kellett gondolkodnunk, hogy éppen hol mennyi törülközőt hagytunk” – árulta el Gácsi a klub hivatalos honlapjának.

A teljes írás ide kattintva elérhető.

2021.04.14 22:48:38

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Még nem tudom, hogy a Vidi legyőzi-e az MTK-t idegenben a Magyar Kupa elődöntőjében, mindenesetre a fehérvári futballisták megint bizonyíthatnak, Szabics pedig léphet egyet első vezetőedzőként jegyzett trófeája felé.

2021.04.14 17:14:58

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egyetlen gól is elég volt a lila-fehéreknek a vártnál gyengébb teljesítménnyel előrukkoló Kisvárda ellen.

2021.04.14 18:38:00

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR

Ami a szakember negyedik esélye lehet, az Kisvárdán az első és talán soha vissza nem térő alkalom.

2021.04.13 14:38:27

Labdarúgó NB I P. K.

Budafokon megjelentek a fanatikusok; felcsúti gólhelyzetek az Üllői úton; Petrjaké a forduló találata.